Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Seni seçime zorlamak için elimden geleni yapacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, erken seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Milletten niye korkuyorsun, sandıktan niye korkuyorsun? Yangın varsa sandığı getireceksin" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ve ülkede yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "İktidar sahipleri gitsinler herhangi bir eve, asgari ücretlinin evine gitsinler görsünler mutfaklardaki yangını. Öyle bir noktaya taşıdılar ki bir taraftan mutfakta yangın öbür taraftan piyasalarda güvensizlik var. Güvensizliğn kaynağı şahsım hükümeti. Böyle bir tabloyu Türkiye hiç yaşamadı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu tablo kaldırılacak bir tablo değildir" diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdooğan'a eleştirerek şunları kaydetti:

Sorumlu "herşeyin sorumlusu benim" diyen kişi, sarayda oturan zattır. Her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Eskiden devlet liderleri kürsüye geldiği zaman çözüm üretirlerdi. Şimdi çözüm bırakılmış nasıl kavga ederiz onun arayışı içinde. Böyle bir arayışa giren şahsım hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni akılla ve mantıkla yönetmesi mümkün değildir. Bütün bu tabloların tek sorumlusu kifatetsiz, kibirli Erdoğan'dır. Kibrini yenememiştir. Kibir şeytana özgü bir kavramdır. Kibrini yenememiştir teslim olmuştur. Toplumun başına bu belaları getiren kişi budur.

"Türkiye'yi bu zor tablodan çekip çıkaracağız"

Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Beyefendi, senin nerelerde ne yaptığını çok iyi biliyorum, dünyalıklarını da çok iyi biliyorum. Sen Türkiye'yi birilerine peşkeş çekiyorsun. Yaptığı tam bir deliliktir, saçmalıktır, zırvalıktır. Türkiye'yi bu zor tablodan çekip çıkaracağız. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, Türkiye düzelir" dedi.

"Seçime zorlayacağım"

"Erdoğan ve şürekâsına sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Milletten niye korkuyorsun, sandıktan niye korkuyorsun? Sandığı getir kardeşim. Yangın varsa sandığı getireceksin. Milletin iradesinden kaçılır mı? Seni ve şürekânı seçime zorlamak için, seçim yaptırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Erken seçim talebi sadece bizim partimizin talebi değildir. Erken seçim talebi milletin talebidir. Milletimizle beraber omuz omuza bu işin üstesinden geleceğiz. 4 Aralık Cumartesi günü Mersinlilerleyiz. İşçisiyle, memuruyla, çiftçisiyle, kamyon şoförüyle, herkesle buluşacağız. Talebi göreceksiniz, herkes erken seçim istiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU