Riyad Sezonu'nda Yetenek Bulvarı yeni sesleri keşfediyor

Yetenek avcısı program, Riyad Sezonu boyunca devam edecek

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Şarkı söyleme yeteneğini keşfetme programları, katılımcıların profesyonelliğine odaklanıyor. ‘Yetenek Bulvarı’, kuralı bozmaya ve hayal kırıklıklarını değiştirmeye geliyor. Programın konukları Hamdi Bedir ve Hassan Taleb. Bedir ve Taleb ses ve şarkı seçimini değerlendiren iki isim olup, katılımcılara şair ve bestecilerle buluşan yıldız gibi davranıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Riyad Sezonu, Suudi Arabistan Eğlence Kurumu ile işbirliği içinde benzersiz bir etkinlik sunarak, büyük hedefleri olan kişileri kendisine çekiyor. Jüriler, özel bir sanatsal kimlik geliştirmek için var. Yetenek Bulvarı katılımcıları, kişilerin yeteneklerinin gelişimine tanıklık edecek. Her pazar akşamları programa ilişkin tüm detaylar MBC, MBC Irak televizyon kanalları üzerinden verilirken, günlük bölümler ise MBC4, Shahid üzerinde yayınlanıyor.

Sadece ciddi yeteneklerin keşfine dayanan program, Riyad Sezonu boyunca devam edecek. Bulvar merkezinde, katılımcılar arasında eğlenceli ve keyifli dakikalar yaşanıyor. Zaman; rekabet, arkadaşlık, kahkaha, prova ve sürprizlerle geçiyor. Tüm duygular, potansiyeller ve fırsatlar bir araya gelmesiyle bir yıldız doğuruyor.

Yetenek Bulvarı’nda sanatçının bir ses ve bu sese eşlik eden seçtiği bir şarkısı bulunuyor. Ancak her türden şarkı söyleyen kişi zor anlar yaşayabilir. Kesinlikle her türlü şarkı söylenemez. Etkinlikte beden ve ses ritmine uyan şarkılar bulunuyor. Burada jüriler, ritmi ayarlayarak yarışmacıya yardımcı olur. Herkesin ses rengine göre değişen şarkılar mevcut. Şarkıların kalitesi, sese göre fark yaratıyor.

Seçmelerin ardından 10 katılımcı, Hasan Talib ve Hamdi Bedir’in takımında yer aldı. Son iki katılımcı ise yarışmanın kurallarını ihlal ettikleri için elendi. Ancak jüriler bu iki katılımcının yeteneğini görmezden gelmedi ve yönetmeliklere göre teknik eğitimlerine devam etmelerine karar verdi.

Hamdi Bedir’in ekibinde, Fadi Fattal, Zeynep Hasan, Nadine Lamnavar, Heysem Rafi, Bedir Hakim yer alırken, Hasan Talib’in ekibinde ise Yaser Şemal, Cur Kattan, Salim el Hamad, Aziz Mami ve Bisan İsmail yer alıyor. Bisan İsmail, sesiyle merhum Sabah Fahri’yi andırarak izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Ecva el Cudi’nin sunduğu Yetenek Bulvarı’nda belirli kriterler bulunuyor. Sosyal paylaşım sitelerinde katılımcıların söylediği şarkılar büyük ilgi görüyor. Ses, yetenek sahibi kişinin halk tarafından kabul görmesini de gerektiriyor. Sosyal medyada en az etkileşime sahip olan kritik sınırda yer alırken, bu hak edilen başarıda doğru tercihin rolü olarak görülüyor.

Programın katılımcılarına diğer yetenek şovlarının veremeyeceği şeyler veriliyor. Bunlardan biri sanatın uzak ve yakın yönlerini gösteren medya. Yarışma sonunda kazanana özel olmak yerine, özel bir şarkı yayınlama fırsatı veriliyor. Daha fazla fırsat daha fazla ışık demek. Bir yeteneği diğerinden ayıran şey içeriğe verilen dikkat miktarı. Bazıları göz kamaştırırken,  bazıları en iyi sesi kovalar ve sonunda yalnızca bir kişi seçilir. Yetenek Bulvarı’na katılan yarışmacılar, hobilerini profesyonelliğe taşımaya çalışıyor. Jüriler, en ünlü yıldızların parladığı Riyad Sezonu’nda katılımcılara şarkı söyleme ve kendilerini kanıtlama fırsatı veriyor.

Lübnanlı yönetmen İmad Abud Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, kendini kanıtlamak isteyen kişilere yardımcı oluyor. Rekabet ve uykunun olmadığı programda katılımcılar arasında dostluk kuruluyor. Program şarkı söylemenin yanı sıra hayatı öğrenmeye de yardımcı oluyor.

 

 

Şarkul Avsat

 

DAHA FAZLA HABER OKU