Putin'den uyarı: ABD-İran çatışması felaket olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile İran arasında silahlı çatışmanın bölge için "felaket" olacağını belirterek, "Böyle bir çatışma, şiddeti ve Ortadoğu’daki mülteci akınını artırır" dedi

Fotoğraf: AA

Putin, ülkesindeki televizyon ve radyolarda ortak yayınlanan "Doğrudan Hat" programında soruları yanıtladı.

Yaklaşık 4 saat 8 dakika süren programda Putin, iç ve dış politikaya ilişkin 2 milyondan fazla sorudan 81'ni cevapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunu belirten Putin, "Rusya, ABD ile diyalog kurmaya hazır. Konuşacağımız çok şey var." ifadesini kullandı.

Putin, ABD'nin, İran'a karşı askeri müdahalede bulunması yönündeki açıklamalarını da değerlendirdi: 

ABD ile İran arasında olası silahlı çatışma, bütün bölge için felaket olur ve bunun sonuçları ABD'yi de etkileyebilir. Böyle bir çatışma, şiddeti ve Orta Doğu mülteci akınını artırır.

Suriye meselesine değinen Putin, Rusya, İran, Türkiye, ABD ve diğer ülkelerin, Suriye sorununa siyasi çözüm getirmesi ve Anayasa Komitesini oluşturarak, faaliyete geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Putin, ABD tarafından Çinli Huawei şirketine yönelik atılan adımları değerlendirerek, "ABD bu adımıyla Çin'in kalkınmasını ve Çin ekonomisini yavaşlatmak istiyor. Çünkü Çin, bir başka küresel güç olan ABD'nin küresel rakibi haline geldi. Aynısı Rusya'ya karşı da yapılıyor ve bu durum devam edecek." ifadesini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU