Riyad Sezonu'nda tarihe bir pencere: Barut bölümü zaferleri hatırlatıyor

Barut bölümünde, minyatür at ahırı, savaş çadırı ve eski Arap askeri kıyafetleri ile geçmişte savaşlarda kullanılan araç ve tarihi silahlar sergileniyor

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan’da 2021 Riyad Sezonu kapsamında faaliyete geçen Savaş Alanı bölgesi, geçmişteki savaşlar ve fetihlerin hikayelerini anlatan ‘Barut’ bölümü aracılığıyla geçmişin ve bugünün özgünlüğünü birleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Şarkul Avsat’ın haberine göre, 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Savaş Alanı bölgesinde, dövüş eğlence yarışmaları ve kinetik gösterilerin yanı sıra 33 savaş, askeri ve teknolojik yarışma ve aktivite yer alıyor.

Sezon boyunca açık kalacak bölümün etkinlikleri arasında rivayet divanı, şahin köşesi, atölyeler, minyatür at ahırı, savaş çadırı ve eski Arap askeri kıyafetleri ile geçmişte savaşlarda kullanılan en belirgin araç ve tarihi silahların sergilendiği bir müze bulunuyor.

Ziyaretçiler, Suudi Arabistan mirasından ilham alan Barut bölümünde dolaşırken, hediyelik dükkanlarına ek olarak, avcılık ve balıkçılık aletleri ile at ve deve aletleri satan iki metrekarelik çok sayıda dükkanı da gezebiliyor.

Bölgede bulunan tiyatroda, muharebelerden önce rakipleri korkutmak amacıyla icra edilen folklorik bir savaş dansının da gösterileri yapılıyor.

Barut bölümünde ayrıca Arap atları için bir parkura ek olarak bir yay ve ok imalat atölyesi, kılıç şekillendirme, hançer süslemesi dahil olmak üzere bir dizi atölye de bulunuyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU