Akşener: Ananı da al git dediğin çiftçiden özür diledin mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İmamoğlu'nun Ordu Valisi'nden özür dilemesi gerektiği yönündeki sözlerini eleştirdi

Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte Çatalca'da seçmenle buluştu / Fotoğraf: AA

Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’le Çatalca’da ortak miting düzenledi.

Seçim otobüsüyle Çatalca Maydanı’na gelen İmamoğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. 

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim mitinglerini eleştirdi:

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak temennim Sayın Cumhurbaşkanının meydanlara çıkmaması. Cumhurbaşkanı, devlet adamıdır. İnsan ister ki bu mevzulara dahil olmasın. En azından kimle yarıştığımızı daha iyi görürüz. Ama bunu tercih etmediler. Başladılar söylemeye. Biliyorsunuz, 'Pontus' dediler, 'Yunan' dediler, şimdi de 'Sisi' dediler. Ben, dediklerinden bir şey anlamıyorum. Akşamdan sabaha bir şey uyduruyorlar.

İmamoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı da sayıştay raporları üzerinden eleştirdi: 

Arkadaş, büyük bir şey bulmuş gibi, 'Sayıştay raporlarında, Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesinde 6,5 milyon TL ile yargılanıyormuş' diyor. Buradan, bu konuyu bana hatırlattığı için, sayın mızıkçıya, Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Ben, Beylikdüzü Belediyesinde mevzuatın öngördüğü tavan ücretten çalışanına daha fazla ücret verdiğim için yargılanıyorum. Vallahi ben, birileri gibi araç saltanatı kurmaktan yargılanmıyorum, birileri gibi bir avuç insana kaynak ayırarak yargılanmıyorum. Ben, Sayıştay'da, işçisine, memuruna hakkı olanı verdiğim için yargılanıyorum. Helali hoş olsun.

Ekrem İmamoğlu'nun ardından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi, cumhur ittifakına yönelik 'İllet, zillet' sözlerine tepki gösterdi:

Kardeşliği bozmamak için bizim kullandığımız seviyeli dil, bunları engelledi. İllet dediler, olmadı. Zillet dediler, olmadı. Terörist dediler, olmadı. İstanbullu, Ekrem Başkanı, Ankaralı Mansur Başkanı seçti. Hiçbiri tutmayınca son iş kaldı, başka türlü iftira atmaya. O meşhur televizyon programında rezil oldular, rezil.

Akşener, Erdoğan'ın, İmamoğlu'nun Ordu Valisi'nden özür dilemesi gerekli sözlerine de yanıt verdi: 

Damadın söylediği gibi söyleyeyim. ‘Bakın burası çok önemi’ Yıldırım ve İmamoğlu yarışıyorlar. Sayın Erdoğan sahaya indi. Yaşadık! Şimdi dakika bir ilk söz: Bu Ordu Valisinden özür dilemezse sandalyeye oturtmuyor. Seni seçen bu millet iradesi be! Hadsizlik etme. Millet iradesini yok saymak senin haddine mi? 

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU