Pensilvanya’da silahlı saldırı: En az 10 kişi yaralandı

Allentown’daki gece kulübünün önünde gerçekleşen saldırının görgü tanığı, “Tek düşünebildiğim, birilerinin öldüğüydü” dedi

Fotoğraf: The Independent

Clark Mindock - The Independent

Doğu Pensilvanya’da bir gece kulübünün dışında gerçekleşen silahlı saldırıda en az 10 kişi yaralandı.

Polis perşembe günü sabaha karşı yapılan saldırıda yaralananların, Allentown’daki Dejavu adlı kulüpten henüz çıktığını ve kaldırımda durduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, birçok insan panik içinde kaçışırken, bir aracın olay yerinden hızla uzaklaştığını ifade etti.

Gece kulübünün yanında oturan ve ismini vermek istemeyen bir kadın, Allentown Morning Call’a yaptığı açıklamada, “Ambulans şoförleri nereden başlayacaklarını bilmiyordu. Her yerde insanlar vardı, ‘ateş ediyorlar’ diye bağırıyorlardı” diye konuştu. 
 


Tashana Santiago adlı bir diğer tanık da silah sesleriyle uyandığını ve caddenin karşısındaki alışveriş merkezine koşan insanları gördüğünü belirtti. Tanığa göre, silah sesleri bölgeden hızla ayrılan arabadan geliyordu.

Aynı gazeteye konuşan tanık, “Silah sesleri sustuğunda duyabildiğiniz tek şey çığlıklardı. Tek düşünebildiğim, birilerinin öldüğüydü” dedi.

Yetkililer, yaralıların bölge hastanesinde tedavi edildiğini aktardı.

The Independent’a konuşan Allentown Polis Şefi Bill Lake, saldırının 02.00’de gerçekleştiğini ve perşembe sabahı itibariyle kimsenin yakalanamadığını söyledi.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU