BTP Genel Başkanı Baş: AKP 20 yıldır "Yıkılış Türkiye" dizisi izletiyor

"Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Yükseliş bilmem ne... Ama izlediğimiz en sıkıntılı dizi 20 seneden beri yıkılış Türkiye. Bu yıkılışın önüne geçmek için, bu yıkımı durdurmak için buradayız"

Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Bursa İl kongresi genel başkan Hüseyin Baş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongrede konuşan Hüseyin Baş, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu son dönemlerin popüler dizilerinin isimlerine benzetti.

BTP lideri, "Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Yükseliş bilmem ne... Ama izlediğimiz en sıkıntılı dizi 20 seneden beri ‘Yıkılış Türkiye'. İşte biz bugün bu yüzden buradayız. Bu yıkılışın önüne geçmek için, bu yıkımı durdurmak için, bu sisteme başkaldırmak için buradayız" dedi.

"Devletin malını peşkeş çekersen şeker de bulamazsın saman da"

Konuşmasında ekonomi üzerine değerlendirmeler yapan BTP lideri Baş, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini ve yaşanan şeker krizine dikkat çekti.

Baş, "Bu milletin malını kimseye sormadan nasıl özelleştiriyorlar. Bu yetkiyi kimden alıyorlar. Bugün görüyoruz ki marketlerde şeker bulunmuyor, şeker fiyatları fahiş şekilde arttı. Şimdi siz devletin malını babanızın malını gibi sağa sola peşkeş çekerseniz şeker de bulamazsın, buğday da bulamazsın, saman da bulamazsın, hiçbir şey bulamazsın" dedi.

"İktidar değişikliği hiç olmadığı kadar güçlü bir ihtimal"

Türkiye'de bir iktidar değişiminin son 20 yılda hiç olmadığı kadar güçlü bir ihtimal olduğunu belirten Hüseyin Baş bunda muhalefetin hiçbir etkisi olmadığını söyledi.

Baş, "Bu hükümet değişimi ihtimalinin altında yatan sebep Meclis'teki muhalefetin harikulade bir muhalefet yapması mı? Hayır… Hükümetin mantıksız, yanlış, insanımızı fakirleştiren ve insanımıza değer vermeyen politikası. Hükümet yine aynı yanlışlara devam edip bunu sizin gözünüze gözünüze sokmasaydı biz bugün yine 'Yarın seçim olsa yüzde 55 mi alırlar, 60 mı alırlar' bunu tartışacaktık. Burada muhalefetin bir payı yok" şeklinde konuştu.

bursabytp.jpg
BTP'nin Bursa il kongresinde Ali Garaçoğlu’nun yeniden il başkanı seçildi / Fotoğraf: BTP

 

"Hazineden yardım alan partiler bu parayı diğer parti mensuplarına versin"

Ağır vergilere, "Türkiye'nin devlet açısından vergi cenneti. Her yerimiz vergi. Biz burada konuşuyoruz sesimizi insanlara duyurmak için vergi ödüyoruz" şeklinde eleştiri getiren BTP lideri, Meclis'te temsil edilen partilere de çağrıda bulundu.

Baş, "Vergiler toplanıyor, Meclis'teki 3-4 tane siyasi partiye her yıl milyarlarca lira para veriliyor. Siyasi partiler aldıkları seçim yardımlarını bir insaniyet göstergesi olarak diğer siyasi partilerin teşkilat mensuplarına dağıtsın. Kendi partisine olmaz orada rant döner. Bize de bir şey vermesinler. İşte niye siyaset yapıyorların karşılığında bu var. Sadece devletten aldıkları mı? Hayır" dedi.

Erdoğan'ın "İş adamları neden kredi almıyor" sözlerine cevap

BTP lideri Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'İşadamlarına niye kredi almıyorlar diye kızıyorum' sözlerini de hatırlattığı konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

İşte sorun bu. Siz ortaya koyduğunuz her parayı belli başlı adamlara veriyorsunuz. Şu millete sizin oluşturduğunuz ekonomiden bir lira pay düşmüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bugün ülkede resmi rakamlarla GSMH 8 bin dolar yani 88 bin lira. Buna göre bir kişiye ayda 8 bin liraya yakın para gelmesi gerekiyor. Kim kazanıyor bu 8 bin lirayı?  Para çalışmanın, emeğin karşılığı. Bu millet çalışmıyor mu, bu millet tembel mi? Bakıyorsun herkes çalışıyor, herkesin inanılmaz emekleri var. İşte Bağımsız Türkiye Partisi'nin en temel farkı bu. Bizim ekonomiye bakışımız farklı, bizim çözümlerimiz farklı. Bizim başaracağımız şeyler inanın onların rüyalarında dahi göremeyeceği şeyler. Millete hizmet etmek milletin ne istediğini sormak değil millete istediği her şeyi yapabilme imkânını sunmaktır. Biz bunun için geliyoruz, biz bunun için siyaset yapıyoruz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU