Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş hakkında ikinci fezleke

2016 yılında “Laikliği Kazanacağız” başlıklı bildiri dağıtırken gözaltına alınan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Baş’ın dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı ve TBMM’ye gönderildi.

Fezleke 31 Mayıs tarihinde Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na iletildi.

Erkan Baş hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis'e gönderilen fezleke sayısı ikiye yükseldi.

Fezlekenin gerekçesi, Baş'ın 26 Eylül 2016 tarihinde Kadıköy'de Haziran Hareketi'nin "Laikliği Kazanacağız" bildirisini dağıtırken darp edilerek gözaltına alınması ve hakkında “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız olarak katılmak” ve “görevi yaptırmamak için direnmek” iddiasıyla açılan davada beraat etmemiş olması.

TİP Genel Başkanı, hakkında ikinci kez fezleke hazırlanmasına ilişkin Twitter hesabından “Laikliğe bağlı kalacağız diye yemin ettik; şimdi de Laikliği Kazanacağız bildirisi dağıttık diye dokunulmazlığımızı düşürmeye çalışıyorlar ;)” paylaşımını yaptı.

 

 

Erkan Baş hakkında geçtiğimiz ay partisinin milletvekili Barış Atay’ın paylaşımını retweet ettiği için “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten fezleke hazırlanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU