Spotify, Adele'in isteği üzerine albümleri karışık çalmayı bıraktı

Ünlü şarkıcı, albümleri otomatik olarak sırasıyla çalmanın "sürekli değişen sektörden tek isteği" olduğunu söyledi

Adele, 14 Kasım 2021'de yeni albümünün tanıtımını yapmak için ABD'deki CBS kanalından yayımlanan bir konser vermişti (CBS)

Adele'in isteği sayesinde Spotify kullanıcıları artık herhangi bir seçim yapmadan albümleri karışık modda dinlemek zorunda kalmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzik yayın platformu, çal butonuna basar basmaz dinleyicilere mevcut albümleri karışık modda sunuyordu. Bunu açma ve kapatma seçenekleri vardı.

Fakat Adele'in 30 adlı albümünün çıkışının ardından Spotify bu özelliği değiştirdiğini ve böylece albümlerin artık otomatik olarak şarkı listesi sırasına göre çalınacağını duyurdu. Albümü karışık sırayla dinleyebilmek için kullanıcıların bu özelliği açmaları gerekecek.

21 Kasım Pazar günü bu haberle ilgili tweet atan Adele şunları yazdı:

Sürekli değişen sektörümüzden tek isteğim buydu!

Albümleri yaparken şarkı sırasına çok fazla özen gösterip onun üzerine çok fazla düşünmemizin bir sebebi var.  Sanatımız bir hikaye anlatıyor ve hikayelerimiz tasarladığımız gibi dinlenmeli. Dinlediğiniz için teşekkürler Spotify.

Spotify, Adele'e şöyle yanıt verdi:

Yeter ki sen iste.
 


Adele kısa süre önce albümdeki "I Drink Wine" adlı parçanın aslında 15 dakika uzunluğunda olacağını fakat plak şirketinin bu şarkıyı tam uzunlukta çıkarmayı yasakladığını açıklamıştı.

The Independent'tan Annabel Nugent, 30 albümüne 4 yıldız verdiği incelemesinde Adele'i albümdeki içten şarkı sözleri ve sesinin "çeşitliliği" nedeniyle övdü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU