Ozan ve Merih UEFA'nın "takip edilmesi gereken genç futbolcular" listesinde

UEFA'nın 2019 yılında takip edilmesi gereken genç futbolcular listesinde Türkiye'den iki isim yer aldı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) muhabirlerinin hazırladığı listede, bu yıl takip edilmesi gereken 50 genç yeteneğe yer verildi. 

Avrupa'nın büyük takımlarının radarına giren Galatasaray'ın 18 yaşındaki futbolcusu Ozan Kabak ile Aytemiz Alanyaspor forması giyen 20 yaşındaki Merih Demiral, listede kendilerine yer buldu. 

 

 

Merih Demiral

5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğan Merih Demiral'ın kariyeri Fenerbahçe'de başladı. 1.92 cm boyundaki Merih düzgün fiziği ve agresif oyun tarzıyla dikkatleri çekti. 2016 yılında Portekiz ekiplerinden Alcanense'ye transfer oldu. Burada çıkardığı başarılı maçlarla Portekiz'in devleri, Braga, Benfica, Sporting Lisbon ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin gözüne girmeyi başardı. Merih, güçlü altyapısıyla bilinen Sporting Lizbon'u tercih etti. Portekiz İkinci Ligi'nde yer alan Sporting Lizbon B takımında forma şansı buldu ve yeşil-beyazlı kariyerine başladı. Alt yaş guruplarında Türkiye forması giyen Merih, son olarak 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi. Daha fazla forma şansı bulmak için sezon başında Alanyaspor'a kiralanan Merih Demiral, Süper Lig'deki ilk golünü Trabzonspor'a karşı attı.

 

 

Ozan Kabak

Ozan Kabak, 25 Mart 2000'de Ankara'da dünyaya geldi. Stoper olarak görev yapan Ozan Kabak 1.85 cm boyunda. Ozan Kabak, 1.85'lik fiziğiyle hava toplarında da kendisine avantaj sağlayabilen bir isim. Sol ayağını etkili şekilde kullanabilen Ozan, 1 Temmuz 2017'de profesyonel sözleşme imzaladı ve Galatasaray'la 30 Haziran 2020'ye kadar kontratı var. 2015 yılından bu yana Galatasaray altyapısında yer bulan Ozan Kabak, sırasıyla16 yaşaltı, 17 yaşaltı, 19 yaşaltı ve 21 yaşaltı takımlarında forma giydi. Milli takımın alt yaş gruplarında toplam 39 kez resmi maça çıkan Ozan Kabak, bu mücadelelerde toplam 6 gol atmayı başardı. Ozan Kabak, 2017 17 Yaşaltı Avrupa şampiyonası finallerinin ardından UEFA'nın resmi sitesinde kendisine yer bulmuştu. Şampiyonada yarı final oynayan genç stoper turnuvada en fazla dikkat çeken 10 oyuncu arasında gösterilmişti.

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU