Elon Musk'ın Tesla çalışanlarına attığı e-postalar ortaya çıktı

E-postaların birinde Musk direktiflerinin çok net biçimde uygulanmasını istiyor

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla ekimde 241 bin 300 adet rekor otomobil satışı yaptığını açıklamıştı (AP)

Tesla CEO'su Elon Musk'ın ekimin ilk haftası Tesla çalışanlarına gönderdiği e-postalar ortaya çıktı. E-postaların birinde Musk fabrikada müzik dinlemenin problem yaratmayacağını belirtirken diğerinde direktiflerinin yerine getirilmesini hatırlatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNBC'nin ulaştığı e-postaların ilkinde Musk güvenlikle alakalı meselelerde tek kulaklıkla müzik dinlemenin sıkıntı olmayacağını belirtiyor. İkincisindeyse çalışanlarına gönderdiği talimatların uygulanması konusunda üç seçenek sunuyor: Musk'ın neden yanıldığını açıklayın, daha fazla açıklama talep edin ya da uygulayın. 

E-postaların gönderildiği dönemde Tesla üçüncü çeyrekte rekor teslimat yaptığını açıklamıştı. Öte yandan uzun süredir beklenen "Tam Otomatik Sürüş Beta" özelliğini piyasaya sürmüş ancak güvenlik gerekçesiyle kısa süre içinde özelliği askıya almıştı. Bununla birlikte San Francisco federal mahkemesi Tesla'nın eski çalışanı Owen Diaz'a çalışma ortamında maruz kaldığı ırkçılık nedeniyle 137 milyon dolar (yaklaşık 1,5 milyar TL) ödemesine hükmetmişti. 

Yakın zamanlı e-postaları da inceleyen CNBC, Berlin yakınlarındaki fabrikanın çalışanlarına cesaretlendirici sözlerin yanı sıra Tesla'nın hisse başına 3 bin dolar (yaklaşık 33 bin TL) kâr elde edebileceğine yönelik tahminlerin de gönderildiğini belirtti. 

Musk'ın 3 Ekim'de gönderdiği e-postada şu ifadeler yer alıyor:

İşi daha keyifli hale getiren küçük dokunuşların yanı sıra fabrikada müzik dinlemeyi çok desteklediğimi söylemek istedim. Bir çalışan bana bir not gönderdi ve bir kulak güvenlikle ilgili sorunları dinlerken diğeriyle müzik dinlemek için kulaklık kullanıp kullanılamayacağını sordu. Bu hoş görünüyor. Ayrıca meslektaşlarınızla müzik seçimleri konusunda makul bir anlaşma olduğu sürece hoparlörden gelen ortam müziği de harikadır. Gününüzü iyi hale getirecek başka şeyler varsa lütfen bana bildirin. Her gün işe gelmeyi dört gözle beklemenizi çok önemsiyorum!

Teknoloji girişimcisi 4 Ekim'deki e-postasında da şunları dile getiriyor:

Benden açık talimatlar içeren bir e-posta alırsanız yöneticilerin izin verdiği yalnızca üç eylem vardır:
1. Söylediklerimin neden yanlış olduğunu açıklamak için bana e-posta gönderin. Bazen sadece yanılıyorum!
2. Söylediklerim belirsizse daha fazla açıklama isteyin. 
3. Talimatları uygulayın.
Yukarıdakilerin hiçbiri yapılmazsa o yöneticiden derhal istifa etmesi istenecektir. 

 

Independent Türkçe, CNBC, Business Insider

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU