Kudüs'te Hristiyan ve Yahudilere para karşılığında dua hizmeti: Fiyatı 79 doları buluyor

Kudüs’te bazı şirketler, kutsal şehre gidemeyen Hristiyan ve Yahudiler için ‘bedelli’ dua ve namaz hizmeti veriyor. Müşteriler, dünyanın neresinde olursa olsun internet üzerinden dua ve namaz siparişi verebiliyor

Yahudiler Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nda ibadetlerini gerçekleştiriyor

Binlerce yıldır Hristiyan, Müslüman ve Yahudilere ev sahipliği yapan Kudüs’e her yıl milyonlarca kişi tarafından ‘hac’ ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Ancak bu şehre gidemeyen Hristiyan ve Yahudiler, mabetlere bağlı derneklerin ‘bedelli dua’ hizmetiyle ibadetlerini uzaktan yapabiliyor. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, etrafı duvarlarla çevrili bu şehre gidemeyip, uzaktan dua ettirmek isteyenler için küresel bir pazar oluşturulmuş durumda.

Hristiyanlar bedelli namaz için 15 ila 40 dolar ücret ödüyor

Kudüs’te bedelli ibadet hizmeti veren şirketlerden biri olan Holy Land Prayer, internet üzerinden başvuru alıyor. 

 

 

Para karşılığı yapılan ibadetlerden en çok rağbet gören ibadetin İsa’nın çarmıha gerildiği, gömüldüğü ve yeniden dirildiği yer olduğuna inanılan Kutsal Kabir Kilisesi’nde rahip tarafından yapılan dua olduğu belirtiliyor.

Verilen hizmetin amacı şirkete ait web sitesinde şöyle özetleniyor:

 

‘’İnsanlara, özellikle kendileri için dua edemediklerini düşündüğü anlarda, namaz kılma ve dua etme gücünü hissetmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz’’

 

 

Bedelli fiyatları, verilen hizmete göre 15 ile 40 dolar arasında. En yüksek fiyatlı tarife ise, mum yakma, kişinin resmini dua sırasında rahibin yanına koyma ve dua görüntülerinin elektronik posta ile müşteriye ulaştırma seçeneklerini içeriyor.

Para kiliseye bağışlanıyor

Bir ayda yüzlerce sipariş aldıklarını açıklayan Holy Land Prayer şirketi, gelirlerin büyük bölümünün Hristiyanlar için en kutsal mekan sayılan Kutsal Kilise’ye bağışlandığını açıkladı.

İbadet şirketlerinden biri olan Salvation Garden ise, müşterilerine istedikleri ibadet ve duayı yaptırabilecekleri 6 farklı dilde bir form doldurtuyor. 

 

 

 

Yapılmış dualar da seçilebilir

Müşteriler, önceden yazılmış olan duaları seçebiliyor. İsteyen bu dualara düzenleme ve ek yapabiliyor. Katolik, Ortodoks veya Protestan rahiplerden birini tercih edebiliyor.

Kutsal topraklar herkese açık olmalı

The Guardian’a açıklama yapan şirket, kutsal topraklara herkesin ulaşabilmesini sağlamak istediklerini belirtti. Facebook üzerinden birçok talep alan 'ibadet' şirketlerinin önümüzdeki dönemde akıllı telefon uygulaması üzerinden hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

 

 

Yahudilerin ibadeti indirimli haliyle 79 dolar

İnternet üzerinden kampanya yapan bir başka ‘ibadet’ şirketi, müşterilerin dua talebini 29 dolar karşılığında Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na ulaştırıyor. Ancak bu süre talep fazlalığıınndan dolayı bir ayı bulabiliyor.

Dualarını 24 saat içinde ulaştırmak isteyenler ise ‘acil dua’ servisine 79 (99 dolardan indirilen hali) dolar ödeyerek bu imkana sahip olabiliyor.

Hahamlar ve Tevrat alimlerinden oluşan bazı Yahudi cemaatler ise, günde 2 dolardan 40 gün boyunca müşterilerine dua hizmeti veriyor.

En çok evlilik ve üniversite için dua ediyorlar

Western Wall Prayers adlı firmadan bir yetkili, talep edilen duaların en çok evlilik, üniversite ve sağlık konuları olduğunu ifade etti.

Son yıllarda Hristiyan ve Yahudiler adına yapılan dualar küresel pazara açılmış durumda. Dünyanın her yerinden Hristiyan ve Yahudiler, isteklerini gerçekleştirmek adına internet üzerinden dua siparişi veriyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU