Trump, protestocuları öldürüp beraat eden Rittenhouse'u kutladı

Bir dönem başkanlık yapan Trump, genci desteklemek için konuştu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ağustos 2020'deki protestolarda oluşan hasarı incelemek için Kenosha bölgesini ziyaret etmiş ve işyeri sahipleriyle görüşmüştü (AFP)

Donald Trump, iki protestocuyu vurup öldürmek ve bir diğerini de yaralamaktan yargılandığı cinayet davasından beraat eden Kyle Rittenhouse'u tebrik etti.

18 yaşındaki Rittenhouse, protestocuları 25 Ağustos 2020'de Wisconsin eyaletindeki Kenosha bölgesinin sokaklarında AR-15 tarzı bir taarruz tüfeğiyle vurmuş fakat olayın nefsi müdafaa olduğunu öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı Trump, sözcüsü Liz Harrington'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Hakkında açılan tüm davalarda MASUM bulunduğu için Kyle Rittenhouse'u kutluyorum. Buna SUÇSUZ bulunma denir—Ve bu arada, bu da nefsi müdafaa değilse, hiçbir şey değildir!" dedi.

Trump, polisin Jacob Blake'i vurmasıyla kıvılcımlanan toplumsal kargaşa sırasında oluşan hasarı görmek için Eylül 2020'de şehri ziyaret etmişti.

Jüri, 4 gün boyunca suçlamaları tartıştıktan sonra cuma öğleden sonra kararını verdi.

Joe Biden, sansasyonel davanın sonucunun "kendisi dahil birçok Amerikalıyı öfkeli ve endişeli hissettireceğini fakat jürinin son sözü söylediğinin kabullenilmesi gerektiğini" bildirirken, Amerikalıları da "görüşlerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye" çağırdı.
 


18 yaşındaki Rittenhouse, mahkemeden özgür bir kişi olarak çıkacağını öğrendiğinde önce kontrolsüzce titremeye başladı, ardından dizlerinin boşaldığı görüldü ve koltuğuna çöktü.

Olay sırasında 17 yaşında olan Rittenhouse, polisin siyahi erkek Jacob Blake'i vurmasına yönelik protestolar sırasında 25 Ağustos 2020'de Illinois eyaletinin Antioch bölgesindeki evinden AR-15 tarzı bir tüfekle Wisconsin'ın Kenosha bölgesine gitmişti.

Rittenhouse, Joseph Rosenbaum ve Anthony Huber'i vurarak öldürmüş, vurduğu diğer bir kişi olan Gaige Grosskreutz ise hayatta kalmıştı.

Rittenhouse, bir kalabalık tarafından saldırıya uğradığı için nefsi müdafaada bulunduğunu iddia etmiş, savcılıksa Rittenhouse'un şiddet olayını kendisinin kışkırttığını ve ardından ölümcül güç kullandığını öne sürmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU