Squid Game'in yaratıcısı: Tepki çeken şiddet sahneleri olmazsa olmazdı

Hwang Dong-hyuk'a göre kapitalizm eleştirisinin iyi bir şekilde aktarılması için şiddet gerekliydi

Dijital yayın platformu Netflix'in izlenme rekorlarını altüst eden Squid Game'in senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk dizideki şiddet görüntülerine yönelik eleştirileri değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Koreli yönetmen eleştirileri anladığını ancak şiddetin sert biçimde tasvir edilmesinin Squid Game için gerekli olduğunu belirtti. 

Dizideki şiddetin "mecazi" olduğunu ifade eden Dong-hyuk, "Rekabetçi toplumda hayatta kalmayı başaramadıktan sonra çıkmaza giren kişileri yansıtıyor" dedi. 

Kapitalizm eleştirisi için tepki çeken şiddet sahnelerinin olmazsa olmaz olduğunu dile getiren yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Dizideki şiddet çok gerçekçi görünüyor ancak mecazi ve alegorik. Bu diziyi izleyen gençlerle toplumumuzun güncel sorunlarını tartışabiliriz. Umarım ebeveynler çocuklarına şiddet sahnelerinin kendilerine özgü mesajları olduğunu söylüyordur.

Squid Game büyük para ödülünü kazanmak için birbiriyle yarışan yoksulların dahil olduğu ölümcül oyunları konu alıyor. 

Tüm dünyada büyük bir çılgınlığa dönüşen diziyi izleyen çocukların ebeveynlerine yönelik pek çok uyarı yapılmıştı. Birleşik Krallık'ta bazı okullar dizideki şiddet içeriği nedeniyle ilkokul çağındaki çocukların olumsuz etkilenebileceğini söylemişti. 

New York'taki bazı okullar da Cadılar Bayramı kostümü olarak Squid Game'deki kıyafetlerin tercih edilmesini yasaklandığını açıklamıştı

 

Independent Türkçe, Yonhap News Agency, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU