Paşinyan: Rusya'nın sınırların çizilmesi teklifi kabul edilebilir

"Azerbaycan sınırları arasında sınırların çizilmesi ve belirlenmesi konusunda üç teklif geldiğini ve aslında üçünün de bizim için kabul edilebilir olduğunu belirttim"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kabine toplantısının ardından Azerbaycan sınırında yaşanan  gerginlik hakkında açıklamada bulundu / Fotoğraf: Agos

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sınırların çizilmesi ve belirlenmesi için hazırlık aşamasına ilişkin önerilerde bulunduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabine toplantısında konuşan Başbakan Paşinyan şunları söyledi:

Dün parlamento oturumunda, Mayıs 2021 tarihinden bu yana Rusya'dan Ermenistan-Azerbaycan sınırları arasında sınırların çizilmesi ve belirlenmesi konusunda üç teklif geldiğini ve aslında üçünün de bizim için kabul edilebilir olduğunu belirttim. Bu kabul edilebilir kalmaya devam ediyor. Dünkü açıklamalarımdan sonra Rusya Savunma Bakanlığı sınırların çizilmesi ve belirlenmesinin hazırlık aşaması ile ilgili önerilerde bulundu ve bu tekliflerin bizim için kabul edilebilir olduğunu bir kez daha teyit etmek istiyorum

Sınırdaki çatışmalar

Geçen yıl sona eren savaştan bu yana Ermenistan ve Azerbaycan arasında sınır gerilimleri yaşanıyor. Ermenistan ve Azerbaycan sınır ihlali konusunda karşılıklı suçlamalarda bulunurken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit olduğunu, 10 askerin yaralandığını açıklamıştı.

 

Agos, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU