Kılıçdaroğlu: Helalleşmenin özünde gelecek var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmişe takılı kalınmamasını isteyerek, helalleşmenin özünde “gelecek” olduğunu belirtti

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun çeşitli kesimleriyle helalleşmeye yönelik açıklamasına ilişkin, “Geçmişe takılmamalıyız. Helalleşmenin özünde gelecek var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Muharrem Sarıkaya moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık söylediği “Bay Kemal” ifadesine değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan'ın 'Bay Kemal' demesinden rahatsız değilim aslında, hoşuma gidiyor, istediği kadar söyleyebilir” dedi.

Ekonomi konusundaki eleştirilerini anlatan CHP lideri, “Para Politikaları Kurulu’na bir arkeolog tayin edildi. Ne iş var orada? Tarihi paraları mı inceleyecek? Defineden çıkan paralara mı bakacak? Sarayda birisinin yakını diye orada. Böyle bir devlet yönetimi olur mu?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, yatırımcıların önünü göremediğini kaydederek, “Elin oğlu 50 yıllık 100 yıllık planlar yapıyor. Biz yarın sabah ne olacağını bilmiyoruz” tepkisini gösterdi.

10 bin dolar tepkisi

“Bir kişiye her ay götürüp 10 bin dolar para veriyorsanız, İçişleri Bakanı buna karşı sessiz kalıyorsa, 10 bin dolarlık rüşvete o da ortaktır demektir” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Söylüyorum o da dava açsın” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan “o” diye bahsederek, “Onlar yok, o var. AK Parti diye bir parti yok aslında. Bir kişi var. AK Parti’nin içinde kim var? Bana söyleyin, kim var?” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı bir kişiye endekslenemez”

CHP lideri, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanlığına aday olup olmaması konusunda, “Bizim iki büyükşehir belediyesinde Ankara ve İstanbul'da meclis çoğunluğumuz yok. En temel sorunlarımızdan birisi o. Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz. Cumhurbaşkanlığı bir kişiye endekslenemez. Kurala, devlet aklına, bilgiye endekslenir” dedi.

“Toplum nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor, buna bakmamız lazım” ifadelerini kullanan CHP lideri şöyle devam etti:

Ben milletin sağduyusuna güveniyorum. İttifak nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. O da çok önemli. Bir anlamda Türkiye'yi selamete çıkaracak ve yeniden inşa edecek, altını özellikle çizeyim bir anlayışa ihtiyacımız var. Milli kurtuluş savaşında nasıl taraflar bir araya geldiyse. Şimdi bozulan devlet çarkının yeniden inşa edilmesi lazım. Katı ideolojinin dışında, çağdaşlığı, demokrasiyi örnek alarak. Herkesi kucaklayarak inşa edilmesi lazım. Bu sistem Türkiye'yi felakete götürüyor. Bu sistemin Türkiye'de ciddi bir beka sorunu yaratacağını söyleyen kişiyim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU