Tesla, Kimbal Musk'ı da zengin etti

Musk'ın kardeşi Tesla'nın ve SpaceX'in yönetim kurulunda yer alıyor

Musk'ın kardeşi restoran işletmeciliği, şeflik ve girişimcilik de yapıyor (Instagram/@kimbalmusk)

Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın kardeşi Kimbal Musk, şirketteki hisseleri sayesinde milyoner oldu.

Tesla'nın hisselerinin değerinin artmasıyla Musk, bu yıl Jeff Bezos'u da geçerek dünyanın en zengin kişisi olmuştu. Şirketin kazandığı ivmeden Musk'ın kardeşi Kimbal da istifade etti.

Şirketin erken dönemdeki yatırımcılarından biri olan Kimbal, 2004'ten beri Tesla'nın yönetim kurulunda yer alıyor.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes'un tahminlerine göre Kimbal'ın 700 milyon dolar (yaklaşık 7,7 milyar TL) civarında net serveti bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu servetin büyük bir kısmı Kimbal'ın Tesla'daki yüzde 0,04'lük hissesi ve yaklaşık 170 milyon dolar (yaklaşık 1,8 milyar TL) değerindeki 172 bin 250 hisse satın alma opsiyonundan geliyor.

Ünlü fastfood zinciri Chipotle Mexican Grill'in de bir dönem direktörlüğünü yapmış olan Kimbal'ın, bu şirketten de 2 milyon dolar (yaklaşık 22 milyon TL) değerinde hissesi var.

Öte yandan Kimbal'ın Tesla yönetim kurulundaki rolü eleştirilerin hedefi de olmuştu. 2018'de bir grup hissedar ve emeklilik fonu sorumlusu, Kimbal'ın aile bağlarının bağımsız hareket etmesini engellediğini öne sürerek Musk'ın kardeşini kuruldan atmaya çalışmış fakat başarısız olmuştu.

Kimbal'ın görevi bırakmasını isteyenler kendisinin "otomotiv sektöründe profesyonel deneyimi bulunmadığını ve Chipotle'daki şirket yöneticisi pozisyonunda da başarısız olduğunu" öne sürmüştü.

Musk'ın kardeşi, geçen hafta 109 milyon dolar (yaklaşık 1,2 milyar TL) değerinde Tesla hissesi satmıştı. 

Tesla'daki görevi haricinde Musk'ın kardeşi restoran işletmeciliği, şeflik ve girişimcilik de yapıyor.

New York'taki kentsel tarım şirketi Square Roots'un ortak kurucusu ve direktörü olan Kimbal, laboratuvarda et yetiştirme üzerine çalışan Upside Foods'a da yatırım yapmıştı.



Independent Türkçe, Forbes, Business Insider

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU