Suudi Arabistan, istatistiklerin yayınlanması için bir kanal oluşturuldu

İstatiksel Veri Tabanı, halk için oluşturulan raporları ve özetleri barındıracak

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan Genel İstatistik Kurumu (GASTAT), tüm istatiksel verilerin yayınlanacağı birleşik ve kapsamlı bir kanal oluşturulduğunu açıkladı.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, İstatiksel Veri Tabanı, API teknolojisini kullanarak veri ve grafiklerin kullanımı için gelişmiş özellikler ile arama teknikleri oluşturacak. Kullanıcılar, İstatistik Kurumu tarafından oluşturan verilere ve istatistiklere erişerek verileri görüntüleyebilecek. Kanalda kullanıcılar uygun formatta istedikleri verileri kaydedebilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanal, devlet kurum ve kuruluşlarındaki ve özel sektördeki herkese, araştırmacılara, bölgesel ve uluslararası kurumlara yardım etmeyi ve destek olmayı amaçlıyor.

Veri tabanı, GASTAT tarafından tasarlanmış istatistiksel raporları ve özetleri barındıracak. Kanalda demografik, sosyal, ekonomik, çevresel ve bilgi teknolojisi gibi alanlarda tablolar ve açıklayıcı veriler yer alacak.

Veriler kanala aşamalı olarak yüklenecek. 151 istatistik konusu, 618 istatistik tablosu ve 280 gösterge zamanla kanala yüklenecek. Mevcut zaman seçeneklerine göre kullanıcı yeni verilerden haberdar olacak ve çeşitli alanlardaki verilerin yayınlanmasında gecikme olmaması için veriler otomatik olarak yüklenecek.

GASTAT, devlet kurumlarının çalışmasını kolaylaştırmak ve vatandaşlara yararlı bilgiler sunmak için tüm verilerden yararlanmaya çalışıyor. Kullanıcı bölümlerine, istatiksel göstergelerine ve verilere kolay bir şekilde erişim sağlanması ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde kullanıcıların gereksinimlerinin karşılanması hedefleniyor.

GASTAT, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu hedeflerini gerçekleştirmesi için gerekli olan çalışmaları gerçekleştirerek ülkenin kapsamlı dönüşüm yolculuğunda ulaşmak istenilen noktaya gelinmesini hedefliyor. GASTAT, Suudi Arabistan’ın bölgede ve ulusal mecrada öne çıkması ve en yüksek standartlara ve bilimsel temellere uygun bir şekilde çalışmalar yürütmektedir.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU