10 yaşındaki kız 914 metrelik dikey kaya El Capitan’a tırmanan en genç kişi oldu

Deneyimli bir dağcı olan babası devamlı kızının yanındaydı

Tırmanışı dağcı babası Mike ve bir aile dostuyla birlikte 5 günde tamamlayan Selah Shneiter 12 Haziran'da zirveye ulaştı / Fotoğraf: Selah Schneiter, Instagram

Lily Puckett - The Independent

10 yaşında kız çocuğu, Kaliforniya'daki Yosemite Ulusal Parkı'nda bulunan 914 metrelik dikey kaya oluşumu El Capitan'a tırmanan en genç kişi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tırmanışı dağcı babası Mike ve bir aile dostuyla birlikte 5 günde tamamlayan Selah Shneiter 12 Haziran'da zirveye ulaştı.

Babanın çektiği videoda, tırmanışı tamamlayan Selah “The Nose” (Burun) olarak bilinen zirvede şaşkına dönmüş bir şekilde otururken görülüyor. “Bunu yaptığıma inanamıyorum” diyen Selah gözyaşlarına hakim olamıyor.

Bunun kızının “ilk mutluluk gözyaşları” olduğunu söyleyen baba, Selah’ın yolculuk boyunca olumlu bir tutum sergilediğini belirterek şöyle konuştu:

5 günlük uzun bir yolculuğun ardından yorgun düşmüştük ve kamp yapıyorduk. Ama o sanki hiçbir şey olmamış gibi küçük bir çocuk edasıyla etrafı keşfetmeyi istedi.

Tırmanış için bir yıl boyunca hazırlık yapan Selah bu sürece değdiğini söylüyor.

Genç dağcı ise şu açıklamayı yaptı:

Tırmanışta parkurun geri kalanından belirgin bir şekilde daha zorlu bir nokta olduğunu düşünmüyorum. Her şey zordu. Tırmanırken sinirli ve yorgun hissettiğim, cildimin güneşten yandığı anlarda tepemin attığı oldu. Ama zirvede dünyanın uzağında olmak harikaydı.

Today Show'a yaptığı röportajda 10 yaşındaki kız, babasının ve diğer ekip arkadaşının tırmanış süresince olumlu bir düşünce yapısına sahip olduğunu söyledi.

Küçük kız, “Mottomuz şuydu: 'Bir fili nasıl yersiniz? Küçük ısırıklarla.' Her gün aşama aşama küçük adımlarla ilerledik” dedi. 
 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU