AA: PKK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan öldürüldü

Anadolu Ajansı Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın öldürüldüğünü duyurdu

Fotoğraf: AA

Anadolu Ajansı (AA), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki operasyonunda etkisiz hale getirilenler arasında PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da bulunduğunu servis etti.

AA'nın haberine göre, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "kendisinden sonra örgütte sözü geçecek kişi" olarak tanımladığı Kaytan'ın etkisiz hale getirilmesi için terörle mücadeledeki en uzun soluklu operasyonlardan biri gerçekleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Operasyon korkusuyla sürekli yer değiştiren sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Kaytan'la ilgili MİT tarafından çok yönlü bir istihbarat çalışması yapıldı. Bu kapsamda insansız hava araçları da kullanılırken ayrıca sahadan da farklı istihbarat bilgileri toplandı. Uzun süreli bir çalışmanın sonucunda MİT ve TSK, Irak'ın kuzeyinde ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonun ardından MİT'in sahada sürdürdüğü istihbarat çalışmalarıyla, etkisiz hale getirilen teröristler arasında Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığı kesin olarak tespit edildi.

Haberde Kaytan'ın cesedin sadece üst düzey kadro tarafından bilinen bir yere gömüldüğü ve defin işlemini yapan PKK'lıların da  infaz edildiği ileri sürüldü.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU