Bahçeli: Sözde gazetecinin sunduğu tartışmayı izlememe tercihimin haklı olduğu teyit edildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 16 Haziran öncesinde, CHP adayı ile sözde gazetecinin otel buluşması kesinlikle iyi niyetle izah edilemeyecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklamasında CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve gazeteci İsmail Küçükkaya’nın ortak yayın öncesindeki buluşmalarını eleştirdi.

Bahçeli, “16 Haziran 2019 Pazar günü televizyon ekranlarında sahnelenen tartışma programının öncesi ve sonrasında tetiklenen ve tırmandırılan bayağı tartışmalar, ibretlik gelişmeler, ayak oyunları, dalavereler aslında İstanbul’un nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne sermiştir” dedi.

Ortak yayını izlememe kararı aldığını ve bunu ilan ettiğini hatırlatan Bahçeli, açıklamasında “Gerçekten de bu tercihimin ne kadar haklı olduğu teyit edilmekle kalmamış, skandallar zincirinin kumpasla imal edilmiş halkaları birer birer açığa çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Oteldeki görüşmenin “kesinlikle iyi niyetle izah edilemeyeceğini” savunan Bahçeli, “Yayın çizgisi mahsurlu ve marazi olan bir kanalın sunucusu olan sözde gazetecinin yandaşlık ve candaşlık damarının kabarması, hazırladığı sorular üzerinde CHP adayıyla birlikte hararetle çalışması, suiistimale kapı açıp gayri ahlaki ve etik dışı bir ilkesizliğe savrulması vicdan sahibi hiçbir vatan evladının gözünden kaçmamıştır” dedi.

“Bizim mitilimizin derdine düşenler”

Bahçeli yazılı açıklamasında “İstanbul’a bir geceliğine mitil attı” eleştirilerine de yanıt verdi:

Bizim mitilimizin derdine düşenler, mitilin de, milli beka ve birlik ruhunun da çırpına çırpına altında kalmışlardır. İstanbul’da bir gece kalıp döndüğümüzü söyleyen sahtekarlara sevdamızın bir gecelik değil ömürlük olduğunu ikazla bildirmek, küçük akıllarıyla, dönek şahsiyetleriyle, çürük siyasetleriyle mesafe alamayacaklarını, bizimle de boy ölçüşemeyeceklerini söylemek isterim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU