Sabah gazetesi Ankara temsilcisi: Henüz İmralı'nın ne dediği bilinmiyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın İmamoğlu'na destek çağrısını hatırlatan Okan Müderrisoğlu: İmralı'dan dönen avukatlar vakit geçirmeden güncel değerlendirmeleri paylaşmalı

Fotoğraf: AA

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleri ile ilgili kaleme aldığı köşe yazısında Kürt seçmenlerin sandığa olan etkisini ele aldı.

Müderrisoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Twitter üzerinden CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısı yaptığını hatırlattı.

Ardından da "Henüz İmralı'nın ne dediği bilinmiyor" diye ekledi.

İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşen avukatların güncel değerlendirmeleri paylaşmasını isteyen Müderrisoğlu, "Ki duyumlarımız, seçimde en azından 'nötr kalınması' çağrısına denk düşüyor" iddiasında bulundu. 

 

Müderisoğlu.JPG
Görsel: Sabah gazetesi

 

İki yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, salı günü görülen duruşması öncesi Twitter hesabından İstanbul seçimine ilişkin açıklamalar yapmış, "Sanırım kafa karışıklığı yoktur. Olmaması da gerekir kanımca. Çünkü çoktan seçmeli bir seçim değil bu" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU