Afrika'da El Kaide tarafından kaçırılan Amerikalı rehinenin eşinden ABD'ye suçlama: Kısıtlamalar yüzünden fidye toplanamadı

El Kaide tarafından kaçırılan Amerikalı Jeff Woodke'nin eşi, grubun liderine seslendiği konuşmada, "Jeff'i serbest bırakmak şefkat ve merhamet gerektirecek ancak bunlar güçlü ve cesur liderlerin özellikleri" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Nijer'de beş yıl önce El Kaide tarafından kaçırılan Amerikalı insani yardım görevlisi Jeff Woodke'nin eşi, kocasını kaçıranların milyonlarca dolar fidye istediğini belirterek ABD yönetiminin "kısıtlamaları" nedeniyle sözkonusu miktarın toplanamadığını söyledi.

Els Woodke yaptığı açıklamada, kocası Jeff Woodke'nin, El Kaide'nin Sahra Altı Afrika'daki kolunun elinde olduğu inandığını ve bu yaz itibarıyla kocasının hayatta olduğuna dair bilgiler aldığını kaydetti.

Woodke, grubun lideri Iyad Ag Ghali'nin rehinelerin serbest bırakılması için müzakereler yaptığını da anlattı.

Ghali'ye hitaben İngilizce ve Fransızca konuşma yapan Woodke, "Bunu gerçekleştirecek güce sahip tek kişi sensin. Jeff'i serbest bırakmak şefkat ve merhamet gerektirecek ancak bunlar güçlü ve cesur liderlerin özellikleri" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fidye toplamak için herhangi bir anlamlı girişim fiilen yasaklandı"

Öte yandan, ABD hükümetinin kocasının kaçırılmasına ilişkin yaklaşımını eleştiren Woodke, kocasının davasıyla ilgili ayrıntıları ifşa etmesi halinde yeterli oranda bilgilendirilmeyeceğinin söylendiğini aktardı.

Woodke, kocasını kaçıranların milyonlarca dolar fidye talep ettiğini söyleyerek, ABD'li yetkililerin fidyenin toplanması ve ödenmesi konusunda çabaları kolaylaştırmadığını kaydetti.

ABD'nin rehine davalarında fidye ödemelerini teşvik etmediği aktarılırken, Woodke, "ABD hükümeti tarafından o kadar çok kısıtlama getirildi ki fidye toplamak için herhangi bir anlamlı girişim fiilen yasaklandı" şeklinde konuştu.

İnsani yardım görevlisi Jeff Woodke, Ekim 2016'da Nijer'in Abalak kentinde kaçırılmıştı.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU