SP liderinden "Erbakan'ın kemiklerini sızlatıyorsunuz" diyenlere: Hoca mezardan kalksa kafanıza yumruk indirir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kendilerine yöneltilen "Erbakan'ın kemiklerini sızlatıyorsunuz" eleştirisine cevap verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu TV5’te Mustafa Yılmaz’ın sunduğu Kulis Ankara programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın siyasi mirasına uygun hareket etmediği eleştirisinde kullanılan “Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyorlar” ifadesine de cevap verdi.

"Erbakan Hoca’yı, hayattayken terk ettiniz. Hiçbir lafını dinlemediniz. İtibar etmediniz. Şimdi tutup bizi Erbakan Hoca’nın siyasi mirasına sahip çıktığımız için itham etmeye kalkıyorlar" diyen SP lideri, "Bu kadar da olmaz yahu! Ayıptır! Erbakan Hoca hayattayken ona bu muameleyi yapanlar vefat ettikten sonra böyle bir söz söyleme hakkına sahip değiller. Mezardan kalksa, önce onların kafasına bir tane yumruk indirir Hoca. Böyle şey mi olur? Bu istismardır işte” ifadelerini kullandı. 

"Eski Milli Görüçüler"e: Onların sözlerinden dolayı bir kişi bile fikrini değiştirmedi

Gazeteci Yılmaz’ın kendilerini “Millî Görüşçü” olarak nitelendiren eski siyasetçilerin AK Parti’ye destek açıkladığına yönelik hatırlatması üzerine Karamollaoğlu şunları söyledi:

Şimdi Milli Görüşçü değilsin ama ‘Eski Millî Görüşçü’ diye ortaya çıkıyor. E ben ne yapayım senin eskiden Milli Görüşçü olmanı? Sen Hoca hayattayken terk etmişsin zaten. Şimdi çıkıp da eski Milli Görüşçüler etkili olacak zannediyor. Herkesi teğet geçiyor. Onların o sözlerinden dolayı fikrini değiştiren bir kişi bile olduğu kanaatinde değilim; ama kendilerinin itibarını yerle bir ediyorlar

Binali Yıldırım'ın özrü: "Hangi maksatla yapıldığını umursamıyorum, önemli bir adım"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Milli Gazete ziyaretinde Saadet Partililerden özür dilemesine de değinen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

“Seçimde herkes karşı tarafın gönlünü alabilmek için bir şeyler yapıyor. Ben bir defa her halükarda kendisinin bu gösterdiği bu tavrı alicenap bir tavır olarak görüyorum. Hangi maksatla yapıldığını umursamıyorum ama kullandığı ifadeler, buraya kadar gelmesi, onun yönünden bana göre çok önemli görülecek adımlar. Ama özür yetmez. Bunun arkasının gelmesi, bundan sonraki tavırların da o özrü takviye edecek tarzda olması lazım."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU