Özel: MHP ile AK Parti'nin çelişkileri, kavgaları bundan sonra durmaz da bitmez de

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Sayın Erdoğan'ın ayağına 50 artı 1'lik pranga vurulmuştur. Parti içinde de bu ciddi şekilde tartışmalıdır. MHP, AK Parti hattını gerginleştiren de durumun ta kendisidir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özel, cumhurbaşkanı seçilme yeterliliği olan yüzde 50 artı 1 tartışmalarına da değinerek partisinin yıllar önce "sistemin istikrarsızlık getireceği, küçük partiye mahkumiyete yol açacağı ve ayağa pranga vuracağı" açıklamalarında bulunduğunu kaydetti.

Sistemin ülkeyi adım atılamaz hale getirdiğini ileri süren Özel, "Sayın Erdoğan'ın ayağına 50 artı 1'lik pranga vurulmuştur. Parti içinde de bu ciddi şekilde tartışmalıdır. MHP, AK Parti hattını gerginleştiren de durumun ta kendisidir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, güçlendirilmiş parlamenter sistemle bütün sorunların çözüleceğini savunarak "O güne kadar Tayyip Bey derdine yansın. İttifak ortağı ile en tepede uyumlu, aşağıdan bol bel vuruşlu kavgaya devam. MHP ile AK Parti'nin çelişkileri, kavgaları bundan sonra durmaz da bitmez de" iddiasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzinli çıkan mahkumlar için yeni düzenleme

Kovid-19 salgını nedeniyle açık cezaevinden izinle çıkanların izinlerinin dolduğuna dikkati çeken Özel, buna ilişkin yeni bir düzenleme yapılmasını istedi. Özel, "Dün iktidar partisi bizimle temas kurdu, bu konuda bizimle çalışıp bütün partilerin rızasıyla bu torbanın içerisine bir şey eklemeye hep birlikte çalışacağız. Bu çağrımıza olumlu cevap verilmesinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" sözlerine de değinen Özel, "Kim ne suç işlediyse hesabını verecek. Kimin yolsuzluğu varsa, kimin haksızlığı varsa, hangi norma göre kusurluysa hesabını verecek. Bizimkisi Anadolu'nun gündelik yaşantısında son derece kıymetli yeri olan kendini kötü hissettirdiğini düşündüğün biri varsa ondan helalliği sorma, helallik alma gibi bir insani durumdur. Türkiye'nin siyasetinin bu kutuplaşmış ortamının çok ihtiyacı olduğu açıktır" diye konuştu.

Özel, helalleşeceklerinin kapsamını Kılıçdaroğlu'nun açıkladığını belirterek, "Kimse bunu hukukun üzerinde bir norm yaratmak gibi değerlendirmesin" dedi.

"Erdoğan halen doları fırlatacak, vatandaşı yoksullaştıracak hatalı söylemlerine devam ediyor"

Türk lirasının tarihinin en dip noktasında olduğunu söyleyen Özel, şöyle devam etti:

Recep Tayyip Erdoğan halen daha doları fırlatacak, vatandaşı yoksullaştıracak hatalı söylemlerine devam ediyor. Bunun en önemlisi 'Faiz sonuç değil sebeptir.' diyor. Dünyadaki bütün ekonomistler 'Faiz sonuçtur.' diyor. İyi yönetirsen faiz düşer. Bakıyorsunuz, dünyanın en güçlü ekonomilerinde çok düşük faizler oluyorken kötü ekonomilerinde yüksek faizler oluyor. Ülkeyi kötü yönetip karneyi kötü alınca karnedeki nota isyan ediyor tembel öğrenci. Sen bu nota isyan edeceğine dersine iyi çalışacaktın, doğru kararlar verecektin. Ama maalesef faizi sebep gördüğü için suni olarak düşürüyor, faiz inince dolar fırlıyor.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU