Düzce'de 5.0 büyüklüğünde deprem

Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi

Düzce'nin Çilimli ilçesinde saat 15.40'da gerçekleşen deprem 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Düzce'de saat 15.40'ta 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğü 5.3 olarak duyurdu.

Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Artçı deprem kaydedildi

AFAD yaptığı başka bir açıklamada ise, Düzce'de saat 15.57'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

Bakan Soylu'dan açıklama

Depreme ilişkin Twitter'dan açıklamada yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD ise paylaşımında "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi

AA'ya açıklama yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre, can kaybı olmadığını ve yıkılan yer bulunmadığını söyledi. Depremde yıkılan bir yer bulunmadığını ve ekiplerin sahada olduğunu aktaran Atay, araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU