Erdoğan, gençlere seslendi: Hükümeti eleştirenler, ülkeyi bizden iyi yönetecek birikime ve ahlaka sahipse karar elbette sizindir

Gençlik festivaline katılan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Gençlere hitap eden Erdoğan, "Sevgili gençler bugün burada siyasete gençlik kollarında atılmış birisi olarak karşınızda bulunuyorum. Gökten zembille siyasete inmedim, gençlik teşkilatlarında siyasete başladım. Görevlerim sırasında hep gençlere daha güzel bir dünya bırakacak işler yaptım" dedi.

"Türkiye, en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir" diyen Erdoğan, seçme ve seçilme yaşının kendi iktidarları döneminde 18'e indirildiğini hatırlattı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Kardeşlerim 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Gençlerimizin hayalleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Türkiye'nin en çok üyesi olan gençlik kollarına sahip parti biziz. Geçtiğimiz 19 yılda yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gençten sadece 1'i kayıt yaptırabiliyordu. Gençler okul öncesi eğitimden ilk, orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik.

"CHP ve İP'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız"

Eğitim alanında birçok yatırım yaptıklarını da belirten Erdoğan, "Bizim gençliğimiz imkanları ile bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntı var mıydı, vardı. Harçları biz kaldırdık. Burs da 45 liracık veriyorlardı. CHP'nin, İP'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. Kardeşlerim bu muhalefet inkarcıdır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hükümetizi eleştirenler, ülkeyi daha iyi yönetecekse karar elbette sizindir"

Muhalefet partilerine yönelik eleştirlerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ülkemizde tüm tarihleri boyunca olduğu gibi bugün de yıkmaktan, engellemekten, yasaklamaktan başka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin başına kara bir bulut gibi çökmenin planlarını yapıyor. Gençlerimizden böyle bir duruma kesinlikle izin vermemelerini istiyorum. Karşınıza geçip hükümeti eleştirenlere, belediyelerimizi eleştirenlere şöyle bir bakın, bunlar ülkeyi bizden daha iyi yönetecek birikime, ahlaka, dirayete sahipse karar elbette sizindir. Ama hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın. 

"Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil TEKNOFEST kuşağıdır"

"Biz kimsenin rengine, kişiliğine, karakterine bürünmeyeceğiz. Tam tersine kendi rengimizi, bölgemize vereceğiz" diyen Erdoğan, "İşte bunun için diyorum ki gençler, hanım kardeşlerim, bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil TEKNOFEST kuşağıdır. Bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir. Biz gençleri harflerle, kuşaklarla bölmüyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener'e tepki

Erdoğan, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik de eleştirilerde bulundu.

Akşener'in grup toplantısında, "Zannetmeyin harlayarak bizi geri çekeceksiniz. Her dükkânın içinde a-Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz, her dükkânın kapısında porno sitesinde gezenlere, yavşak yavşak konuşanlara, yazı yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in ifadelerini "küfür" olarak nitelendiren Erdoğan şöyle devam etti:

İYİ Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor? Beni bağışlayın, parlamento çatısının altında yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfür ederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor. Bunların suyu kaynadı ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023'e hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023'te bunların işini bitirelim. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU