Squid Game: Gi-hun, 2. sezonda ölecek mi?

Yönetmen Hwang Dong-hyuk’un planları sevilen karakterin ölebileceğine işaret ediyor

Netflix'in izlenme rekorlarını altüst eden Squid Game'in senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'un yakın zamanda dizinin 2. sezonuna yönelik açıkladığı planlar Lee Jung-jae'nin canlandırdığı Seong Gi-hun'un ölebileceğine işaret ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dong-hyuk, ilk sezonun finalinde Gi-hun'un kızını görmek için ABD'ye gitmek üzere uçağa binmesini planlanladığı ancak daha sonra bu fikrin değiştiğini söylemişti. 

Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Dong-hyuk şu ifadeleri kullanmıştı:

Cevaplamak istediğimiz, 'Dünya neden şimdi bu noktaya geldi?' sorusu sadece Gi-hun geri dönüp kameraya doğru yürürse cevaplanabilecek ya da ortaya konabilecekti… Sanırım aklımdaki temel hikaye akışına bağlı kalacağım.

Yorumlarından Dong-hyuk'un Squid Game'in sosyal ve politik temalarını bir adım ileri taşımayı hedeflediği anlaşılıyor. 

Screen Rant'ten Peter Mutuc'un imzasını taşıyan haberse bu açıklama mevcut teorilerle birleştirildiğinde Gi-hun'u bir trajedinin beklediğini gösteriyor. 1. sezonun sonunda Gi-hun bir şekilde Squid Game organizasyonuna karşı hareket etmeye kararlı görünüyordu. 

Ve bu mücadele sonucunda 2. sezonda Gi-hun özgürlüğü ve hatta hayatı pahasına bir kahraman olabilir. Haberde senaryonun bu şekilde akmasının dizideki şaşırtmacalar ve yeni unsurlar için gerekli olabileceği belirtiliyor. 

Öte yandan Gi-hun'un yeni Yönetici olabileceği yönünde de teoriler mevcut. 

Dizinin yeni sezonunun 2022'de yayımlanması bekleniyor. Ancak o zamana kadar senaryoya dair teorilerin sayısı artacak gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU