Barış Yarkadaş: CHP’liler bu kez çok üzgün…

"CHP liderinin söylediklerini en az birkaç kez gözden geçirmesi ve düzeltmesi gerektiğini gösteriyor"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “helalleşme” çağrısının parti tabanında tepki gördüğünü öne sürdü.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin çağrısıyla ilgili olarak şunları yazdı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP adına yaptığı “Helalleşme” çağrısı, parti tabanında hiçbir karşılık bulmadı. Bırakın karşılık bulmayı, üstüne üstlük bir de tepki çekti. Kılıçdaroğlu’nun ‘Helalleşme’ çağrısının yayımlandığı videonun hemen ardından, gerek telefonuma, gerek ise mail adresime gelen tepkiler, CHP liderinin söylediklerini en az birkaç kez gözden geçirmesi ve düzeltmesi gerektiğini gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Partimizin açtığı derin yaralar” şeklindeki ifadeye tepki gösteren Yarkadaş, “altından kalkılamayacak” olarak ifade ettiği bu söz için “Bakın; göreceksiniz, bu söz, sadece Kılıçdaroğlu’nun değil, CHP’nin de peşini bırakmayacaktır” yorumunu yaptı.

Yarkadaş yazısının devamında özetle şu eleştirileri dile getirdi:

Çorum’da Maraş’ta katledilen, Sivas’ta yakılan, Gezi’de kurşunlanan, partisi 12 Eylül tarafından kapatılan, CHP’li oldukları için işe alınmayan milyonlarca kişi, gereksiz bir “Helalleşme” çağrısı sonrası, mağdur ve mazlum oldukları halde, “zalim muamelesi” görmeye başladı. Meğer CHP ne büyük günahlar işlemiş!

Anlattıklarımın CHP Genel Merkezi’nde hiçbir etkiye yol açmayacağını biliyorum. Ben zaten bunları tarihe not düşmek için yazıyorum. Çünkü; anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu ve dar kadrosu, CHP’yi ameliyat masasına yatırarak oylarını artırabileceğini düşünüyorlar. Ancak CHP’yi ameliyat masasında bıraktıklarını göremiyorlar.

Umarım Kılıçdaroğlu bugün yapacağı grup konuşmasında sözlerine açıklık getirir ve CHP tabanını daha fazla üzecek adımları atmaktan vazgeçer. Zira; ortaya çıkan tablo, hiç de kendisine anlatılan gibi değil…

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU