Will Smith: Babam el kaldırdığında annemi koruyamadığım için suçlu hissediyorum

Aktör çocukken yaşadığı olayın bütün hayatını etkilediğini söyledi

Will Smith (sağda) çocukken babasının (solda) annesini dövmesinin kişiliğini etkilediğini ifade etti (Facebook/@Will Smith - The Sunday Times)

Amerikalı ünlü aktör Will Smith çocukken, babasının Philadelphia'daki evinde annesini dövdüğünde onu koruyamadığı için suçluluk duyduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör, yeni anı kitabı Will'de aile içi şiddeti ve aklında yer eden travmatize edici saldırıyı anlattı.

The Sunday Times'ın aktardığına göre Smith, 9 Kasım'da yayımlanan kitabında şu ifadeleri kullanıyor:

9 yaşındayken babamın anneme çok sert bir yumruk attığı ve annemin yere kapaklandığı ana şahit olmuştum. Annemin yere kan tükürdüğünü görmüştüm.

Aktörün babası Willard Carroll Smith Sr. ve annesi Caroline Bright, 2000'de boşanmıştı. Ancak o anın etkisi uzun süre devam etmiş.

Smith kariyeri boyunca kazandığı ödüller, oynadığı karakterler, medyanın kendisine gösterdiği ilgi bir yana o gün hareketsiz kalması nedeniyle annesine özür borçlu olduğunu düşündüğünü şu ifadelerle belirtiyor:

O anda onu yüzüstü bıraktığım için. Babama karşı koyamadığım için. Korkak olduğum için.

Olayın yaşandığı sırada Smith müdahale edip etmemekte kararsızlık yaşadığını ve hayatında daha sonra canlandırdığı cesur karakterlerin "korkaklığını" gizlediğini söyledi. 

Smith şu ifadeleri ekledi:

Korkularımızla nasıl yüzleşirsek öyle biri oluruz. Eğlenceli biri olmaya karar vermiştim. Onu memnun etmek ve yatıştırmak istemiştim çünkü babam güldüğü sürece güvende olacağımıza inanıyordum. Ailedeki şovmen bendim. Her şeyi hafif, eğlenceli ve neşeli hale getirmek isterdim.

Aktörün babası 2016'da hayatını kaybetmişti. 

Smith yakın zamanda evliliğine dair çarpıcı açıklamalar da yapmıştı. Jada Pinkett Smith'le ilişkisini "hapishane"ye dönüştürmek istemediği için açık bir evlilik yaşadıklarını söylemişti

 

Independent Türkçe, Sunday Times, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU