CHP'den "helalleşme" açıklaması: İktidarla, sarayla helalleşmek yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Yapılan yolsuzluklar, usulsüzlükler, hukuk dışı işlemler, işlenen suçlar kimsenin yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" videosuna gelen eleştirilerle ilgili olarak, “Helalleşme ayrı, hesaplaşma ayrı" açıklamasını yaptı. 

Kılıçdaroğlu geçen cumartesi günü sosyal medya hesbaından yaptığı videolu paylaşımda "Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

"Bir barış çağrısıdır"

Kılıçadroğlu'nun ifdesi bazı kesimlerin tepkisini çekerken Halk TV yazarı Fikret Bila'ya konuşan CHP'li Erkek, eleştirilere karşı şu açıklamayı yaptı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayın Genel Başkanımızın helalleşme yolculuğundan söz etmesi bir barış çağrısıdır. Toplumun her kesimi acılar yaşadı. Her kesimin yaraları var. Başkalarının acılarını hissetmezsek onları anlayamayız. Türkiye’nin barışa, birlikteliğe ihtiyacı var. İktidar 20 yıldır bu toplumu kutuplaştırıyor. İnanç farkından etnik aidiyet fakından kutuplaştırıyor. Ötekileştiriyor. Düşmanlaştırıyor. Farklılıklar üzerinden toplumu bölüyor. Halk artık bundan bıktı. Biz ise kucaklaşmayı, barışı sağlamayı, 83 milyon bir arada yaşamayı hedefliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sık sık vurguladığı gibi biz CHP olarak farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyoruz ve barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Bunun için geçmişi deşmek, yaraları kanatmak değil gelecek için toplumsal barışı kurmak istiyoruz. Bu ülkede her kesim acılar yaşadı, yaralandı. Aleviler, Kürtler, Romanlar, emekçiler, yoksullar hemen her kesimin acısı, yarası var. Biz bu gerçeklerle yüzleşmek, bizim de hatamız varsa onu kabullenmek ve barışı sağlamak istiyoruz. Toplumsal kesimlerle helalleşmek bu anlamdadır. Yoksa iktidarla, sarayla helalleşmek diye bir konu yok.

thumbs_b_c_0ca747599f5246c6006f34be413eb343.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: İktidar değişikliğinde hukuk dışı, suç oluşturan tüm işlemler sorgulanacak. Fotoğraf: AA

"İşlenen suçlar kimsenin yanına kâr kalmayacak"

Erkek, iktidar değişikliğinde hukuk dışı, suç oluşturan tüm işlemlerin sorgulanacağını, sorumlularından hesap sorulacağını vurgulayarak, "Hesap sorma, hesaplaşma konusu elbet ayrı. Usulsüzlük, yolsuzluk yapan ihaleye fesat karıştıran, kamu kay-nklarını kullanırken kamu zararı yaratan herkes elbette sorgulanacak, hesap sorulacak. Meclis’te araştırma komisyonları kuracağız. Sayıştay raporlarının hepsi Meclis’e gelecek. Denetim organları görevini yapacaklar. Kamu zararları elbette tahsil edilecek. Konusu suç olan eylem ve işlemler yargıya taşınacak. Bürokraside sadece aldığı emri uygulayanlar sorumlu olacak da, o emri veren bakan da cumhurbaşkanı da sorumlu olmayacak mı? Elbette olacak. Yapılan yolsuzluklar, usulsüzlükler, hukuk dışı işlemler, işlenen suçlar kimsenin yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU