Mehmet Metiner önce tweet'leri karıştırdı sonra özür diledi

Metiner, Melih Gökçek'in FETÖ'yü övdüğü bir açıklamasını Ekrem İmamoğlu yazmış gibi okudu. Tweet'in Gökçek'e ait olduğunu anlayınca da açıklama yayınlayarak özür diledi

AK Parti eski milletvekili ve Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner katıldığı bir televizyon programında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 2011 yılında FETÖ'yü ve Fethullah Gülen'i övdüğü bir açıklamasını, Ekrem İmamoğlu yazmış gibi okudu. 

Metiner, Gökçek'in, "Terbiyeni takın. Fethullah Gülen’e FETÖ diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile" mesajını İmamoğlu'nun attığını öne sürdü ve üzerine "Bunu CHP İstanbul adayı diyor. Bu kadar FETÖ severlik nereden geliyor" yorumunu yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Metiner'in açıklamasına yine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. "Melih Gökçek'in attığı tweeti İmamoğlu atmış gibi gösterip "bu ne FETÖ severlik" diye soran AKP eski Milletvekili ve yandaş Star yazarı Mehmet Metiner'e soruyoruz; bu ne iftiraseverlik?" dedi.
 


Metiner, programda söylediği sözlerin Melih Gökçek’e ait olduğunun ortaya çıkması üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi.
 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU