Seks, psikedelikler ve cinayet dürtüleri: Will Smith hakkında çok mu şey biliyoruz?

Siyah Giyen Adamlar filminin yıldızı ve eşi Jada, Hollywood'da kimsenin sormadığı son derece kişisel soruların en coşkulu yanıtlayıcıları oldu. Bu kesinlikle canlılık kazandırıyor fakat filmlerde karaktere girme yeteneklerini kötü etkiliyor mu?

(AP)

Will Smith hakkında çok fazla şey bilmekten endişeleniyorum. Smith'in kişisel haremine davet etmek istediği güzel kadınların bir listesini hazırladığını ve Halle Berry'nin de onlardan biri olduğunu biliyorum. O ve oyuncu eşi Jada Pinkett Smith'in bir noktada birlikteliklerinde açık bir ilişki yaşamaya karar verecek kadar mutsuz olduğunu ve Pinkett Smith'in August Alsina adında bir rapçiyle kısa bir kaçamak yaptığını biliyorum. Smith'in bir zamanlar tekerlekli sandalyeye bağlı babasını, çocukken annesine uyguladığı istismarın öcünü almak için merdivenlerden aşağı itmeyi düşündüğünü biliyorum. Hatırladığım kadarıyla Smith'in en son ne zaman tuvalete çıktığını bilmiyorum ama hızlı bir Google araması yapsaydım bunu öğrenmek kolay olurdu sanıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen birkaç yıldır (ve Pinkett Smith, günah çıkarmayı andıran ve tartışma yaratan Facebook sohbet programı Red Table Talk'u başlattığından beri) Smith ailesi kimsenin özellikle sormadığı, derinlere inen son derece kişisel soruları cevaplayarak en önde gelen doğrucu ünlülerimiz oldu. Pinkett Smith, kocasının onu cinsel olarak nasıl tatmin edeceğini her zaman bilemediğini açıkladı; ameliyatsız vajina gençleştirmedeki başarısından, geçmişte alkol, ekstazi, esrar, seks ve porno bağımlılıklarından ve kesinlikle Scientology mensubu olmadığından bahsetti.

Bu arada Will Smith de itiraflarında, eşinin merhum Tupac Shakur'la olan arkadaşlığını çok kıskandığını; bir keresinde fazla metodik oynadığını ve bir filmde başrolü paylaştığı Stockard Channing'e delicesine aşık olduğunu; haftalarca yalnızlığa, uluslararası seyahatlere ve ayahuska denemesine yol açan bir orta yaş krizi geçirdiğini söyledi. Smith'in kilo almasını ve ardından geçirdiği sağlık ve egzersiz yolculuğunu anlatan, yakında çıkacak olan YouTube belgesel dizisinin fragmanında oyuncu, bir zamanlar intihar etmeyi düşündüğünü açıklıyor.

Böylesine bir açıklık, en azından Pinkett Smith'e göre, sağlıklı bir yerden çıkıyor. Pinket Smith, 2019'da NPR'ye (evliliği ve kendi akıl sağlığı üzerinde önemli derecede çalıştıktan sonra) iyileşmenin ancak tam bir dürüstlükle gerçekleşebileceğini söylemişti. Pinkett Smith, "Benim olgunlaşmamda, yolculuklarının belirli yönleri hakkında bana karşı çok şeffaf olma cesaretini gösteren kadınların ve kişilerin yolculuğuma gerçekten, gerçekten olağanüstü derecede yardımcı olduğunu fark ettim" dedi.

Şöyle düşündüm: Neden bunun hakkında daha sık konuşmuyoruz? İnsanların yaşadıkları neden sır gibi saklanıyor?

Fakat çok ünlülerden en büyük isimlerin siyasi görüşlerini veya seks hayatlarını çok az ifşa etme eğiliminde olduğu ve dolayısıyla birçoğunun son derece sıkıcı bir ünlü profili çizdiği bir zamanda bu, inanılmaz tuhaf olduğu kadar canlandırıcı. Smith ailesinde heyecan verici bir şekilde özgür ruhlu bir şey var (özellikle Red Table Talk, ünlü simalara sahip olup gerçek samimiyet vaadini yerine getiren az sayıdaki ek işten biri) fakat bu özgür ruhluluk Smith ailesini insan olarak biraz bitap düşürüyor. Birkaç haftada bir ama özellikle Smith'in yeni anı kitabını ve Oscar kazanmaya aday filmi Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar (King Richard) kasım ayında yayınlanacakken, görünüşe göre yeni kişisel ifşalar ortaya çıkıyor; öyle ki bu, neredeyse süregelen bir şakaya dönüşüyor. Geçen ay bir viral tweet'te, "Jada ve Will'in evliliği hakkında bildiğim her şeyi rızam olmadan öğrendim" yazıyordu.

Jada ve Will çifti hiç şüphesiz insancıl hale getirildi ve eminim ki pek çok kişi çiftin tek eşlilik, evlilik ve aile gibi kısmen gerçekçi olmayan beklentilere boyun eğmeyi reddetmesiyle rahatlamış hissedecektir. Ne de olsa dünyanın en ünlü çiftlerinden birinin aslında uzun ömürlü ilişkileri yürütmenin gerçekten zor olabileceğini kabul ettiğini görmek iyi bir şey. Fakat bu, Smith ve Pinkett Smith'in artık ortadan kaybolmasının daha zor olduğu anlamına geliyor. İnsan olarak onlar hakkında o kadar çok şey biliyoruz ki, beyazperdede başka birini canlandırdıklarında (King Richard'da ya da Pinkett Smith'in orijinal üçlemedeki karakterini yeniden oynayacağı Matrix Resurrections'da olduğu gibi) daha az inandırıcı oluyorlar.

Smithler artık cazibe ve gizem saçan dokunulmaz film yıldızları değil, sizin kadar çok cinsel takıntı ve biraz da psikolojik huysuzluğa sahip orta yaşlı normal kişiler. Muhtemelen tüm bunların anlamı buydu (özellikle de Smithlerin evliliğinin ayrıntıları, bu konuda sessiz kaldıklarında her zaman dedikodu malzemesi oluyor gibi görünürken) fakat bu, oyunculuklarının bir hayranı olarak daha az hayal kırıklığı yaratmıyor. Will Smith'i bir filmde gördüğümde, performansına kapılmak istiyorum. Filmin (eşinin doğum günü için şüpheli bir jest olarak) bir zamanlar eşinin atalarına sahip olan beyaz ailenin torunlarının izini sürmesinden önce mi yoksa sonra mı çekildiğini merak etmek istemiyorum.



https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU