Erdoğan: Ordu'daki olayla ilgili yargının vereceği karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral FM'le birlikte 15 ulusal ve 200 yerel radyodan ortak yayınlanan programda Ordu'da yaşanan VIP gerginliği ile ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM'le birlikte 15 ulusal ve 200 yerel bölgesel radyodan ortak yayınlanan "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programında Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı.

Program esnasında 5 Haziran günü Ordu-Giresun Havalimanı'nda, Ekrem İmamoğlu ile Ordu Valisi arasında yaşanan VIP gerginliği ile ilgili de bir değerlendirmede daha bulundu. Ordu Valisi’nin İmamoğlu hakkında başlatacağı yargı sürecinin, İmamoğlu’nun önünü kesebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın konuyla ilgili sözleri şöyle:

‘En önemli yalanlarından birisi Ordu Valisi’ne yaptıkları terbiyesizlik. Sen bu ülkenin valisine it diyemezsin. ‘Ben ona basitleşme dedim’ diyor. Bütün medya ortada. Oradaki polislerin kayıtları ortada. Aynı zamanda benim polisime hakaret etti. Bunlar seçilirsen yarın gelecek senin de koruman olacak. Bu konuda işi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Burada yargının vereceği kararı şu anda ben bilemem ama, yargının vereceği karar bu işte önünü kesebilir.

"Ordu Valisine 'sabırlı ol seçimden sonra dava aç' dedim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından, Fikir ve Düşünce Derneği'nin "İstanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz" buluşmasına katıldı. Toplantıda aynı konuyla ilgili farklı bir detay paylaştı. Cumhurbaşkanı Ordu Valisi ile arasında geçen diyaloğu anlattı ve "Sabırlı ol, seçimden sonra dava açarsın" dediğini söyledi: 

Bu milletin valisine 'it' diyen bir insandan siyasetçi olmaz, bunu böle bilin. Ardından da 'Ben it demedim, basitleşme dedim'. Sen kime anlatıyorsun. Görsel medya bunu tespit etmiş. Valimiz feraset sahibi, bana şunu söyledi; 'Başkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam, doğru olur mu düşünüyorum' dedi. Ben de kendisine 'Sabırlı ol seçimlerden sonra açarsın' dedim.

“Soruları vermesinin belgesi elimizde”

Cumhurbaşkanı radyo programında ortak yayın ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Program sunucusu Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun birlikte katıldığı programın moderatörlüğüne neden muhalif bir ismin getirildiğini sordu. Cumhurbaşkanı “Ben sürece zerre dahil olmadım” dedi ve programla ilgili izlenimini anlattı:

Ben zerre kadar müdahil olmadım. Bu konu ile ilgili adayımız rahat etsin diye. Binali Bey, Uğur Bey’in adını da bahsetti. Sonra da İsmail Bey’in adını ortaya attılar, muhalif olup olmaması önemli değil duruş önemli… Programdan önce CHP’nin adayı ile 45 dakika görüşeceksin ve soruları kendisiyle paylaşacaksın. Onların da belgeleri var. Oturum esnasında kartların konulduğu kutuların belgeleri var. Resimleri falan çekilmiş vaziyette, elimizde bunlar. Enteresan, soru soruluyor hemen yanlarını yazılmış, kartı çekip alıyor, masaya koyup oradan aktarıyor. Bu tamamen ahlaksızlıktır.

Cumhurbaşkanı programı izlerken rahatsızlık duyduğu noktaları da aktardı:

Moderatör kesinlikle Binali Bey’in konuşmasını sık sık kesti. Toplamda bakıyorsunuz Binali Bey’e verdiği süre ile rakibine verdiği süreye baktığını zaman orada da yine farklılıklar var. Bunu kimse hissetmemiş olabilir ama biz yakın takibe aldığımız için… 26 kez Binali Bey’in, 10 kez CHP adayının konuşmasını kesmiş. Böyle adaletsizlik olur mu. 26 kez bir konuşmayı kesmek ne demek. Öbür tarafta 10 kez CHP adayınınkini kesiyorsun. Ve CHP adayına 63 dakika söz veriyorsun ama AK Parti adayına 59 dakika söz veriyorsun. Nerede adalet? Bunlar bizi rahatsız eden konular oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU