Trabzon’da sel: Hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi

Sağanak yağışın etkili olduğu Araklı ilçesindeki sel ve heyelanlarda yaşamını yitiren kişilerden Soner Özbay ile Ali Abdullah Osmanoğlu toprağa verildi. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde aşırı yağışın neden olduğu sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı 7 oldu.

Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Hayatını kaybedenlerden Soner Özbay ve Ali Abdullah Osmanoğlu için ikinci namazına müteakip Araklı Hacı Hasan Küçük Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.  
 

Araklı cenaze töreni AA.jpg
Fotoğraf: AA


Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Araklı-Bayburt yolunda incelemelerde bulundu.

İstanbul Tuzla’da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise kentsel dönüşüme dikkat çekti:

İnşallah Allah bir daha böyle bir şeyi ülkemizde, şehirlerimizde yaşatmasın diye dua ediyorum. Tabii bunu yapabilmemiz için de kendi elimizden gelen tedbirleri de almamız gerekiyor. Bu noktada da kentsel dönüşüm sürecinde, bilhassa da Karadeniz Bölgesi’nde dere yataklarında bulunan alanlarda, stratejik eylem planı çerçevesinde ilk etapta o dere güzergahı üzerindeki binaların dönüşümünü belediyelerimizle birlikte yapacağız.

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşanan sel ve heyelanlarda 76 kişi de tahliye edildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU