Shiba Inu'nun değeri yüzde 700 bin artınca milyoner olan depo çalışanı emekliye ayrıldı

Depo çalışanı, "Bu kadar param olmasının hayalini bile kuramazdım" dedi

Shiba Inu, 2021'de şaşkınlık yaratan kur kazançlarıyla piyasa değeri bakımından ilk 10'daki kripto paralardan biri haline gelmişti (Shibatoken.com)

Bir depo çalışanı, mimden ilham alan kripto para Shiba Inu'ya 6 bin sterlin (yaklaşık 80 bin TL) yatırım yaptıktan sonra 35 yaşında işinden ayrılarak emekli oldu.

Fortune'a göre bu riskli bahis, mimden ilham alan kripto paranın değerinin 2021'de yüzde 700 binden fazla fırlamasıyla, evli ve çocuklu adamı bir yıldan kısa sürede milyonere dönüştürdü.

Kimliğini gizlemek için Rob adını kullanan eski süpermarket depo müdürü, dergiye Shiba Inu'nun "broşür" tanıtım yazısını okuduktan sonra para birimiyle ilgilenmeye başladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shiba Inu'nun Ryoshi takma adlı yaratıcısının Ağustos 2020'de yazdığı broşürde, kripto paranın Ethereum ağını kullanarak nasıl hem para birimi hem de akıllı sözleşme benzeri teknolojiler için merkezi olmayan bir platform şeklinde hizmet verebildiğini anlatılıyor.

Broşürde ayrıca kripto paranın "merkezi olmayan ve kendi kendine oluşan bir topluluk kurma deneyi" olduğu iddia edilirken, "Shiba Inular inanılmaz köpeklerdir" ifadeleri de yer alıyor. Bu köpek türü, dogecoin kripto para birimine de ilham vermişti.

Rob, "Okuduktan sonra saplantı haline getirdim. Yazılanlara inanmıştım" dedi.

Geçmişte bir hayli yoksulluk çektim. Bu kadar param olmasının hayalini bile kuramazdım.

Kripto piyasasının istikrarsızlığı sebebiyle Shiba Inu parası rekor seviyesinden bu yana fiyat olarak ciddi şekilde düşüş yaşadı ve değerinin yüzde 40'ından fazlasını kaybetti.

Bu, geçen ay para zirvedeyken 6 bin sterlinlik (yaklaşık 80 bin TL) aynı yatırımı yapan herhangi bir kişinin bugün 3 bin 500 sterlinden (yaklaşık 46 bin 500 TL) de az parası olacağı anlamına geliyor.

Kripto para platformu Luno'nun piyasa raporunda yakın zamanda şu ifadelere yer verildi:

Shiba Inu en çok kazananlar arasındaydı ama mimden ilham alan para birimini satın alanlardan bazıları, bunu satarak nakde çevirmeye başlıyor gibi görünüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU