Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe'de toplu açılış töreninde "Yunan gazetelerinde atılan başlıkları hatırlıyorsunuz, bunu tersine çevirmeye hazır mısınız?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü yapılacak İstanbul seçiminde "Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı" diye konuştu. 

Seçime 4 gün kala Sancaktepe'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, "Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"20 yıl öncesinde böyle bir Sancaktepe var mıydı? Alt yapısı ile üst yapısı ile okullarıyla hastaneleriyle acaba böyle bir Sancaktepe var mıydı?

Burada çöp dağları yok muydu? Biz iktidara geldik, Sancaktepe adeta küllerinden yeniden doğdu. 

Birileri diyor ki 25 senede ne yaptınız? Bunu diyen Binali Bey'in karşısındaki aday. İstanbul'un neresinde ne oldu haberi yok, sanki İstanbul'da yaşamamış.

Türkiye bu popülist siyaset anlayışı yüzünden geçmişte altın kıymetindeki yıllarını heba etmiştir.

CHP çöptür çukurdur çamurdur. Şimdi gelenler de farklı olmayacaktır. CHP zihniyetine sesleniyoruz zulüm 1453'te başlamadı, gönüllerin fethi 1453'te başladı.

'Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz?'

31 Mart'ın ardından Yunan gazetelerinde atılan başlıkları hatırlıyorsunuz değil mi? Bu pazar günü bunu tersine çevirmeye var mıyız?

Bizim lügatimizde yapamayacağını söylemenin, özellikle de boş konuşmanın, hele hele yalan ve iftiranın asla yeri yoktur, olmayacaktır.

Bu ülkenin ve milletin boş lafa, kendini olmadığı biri gibi göstermeye, halka karşı başka konuşup arkada başka işler yapmaya karnı toktur.

Demokrasi yoluyla milli iradenin desteğiyle sandıktan çıkarak iktidar olamayacakları vehmine kapılanlar, darbelerden, krizlerden, terör örgütlerinden, siyaset mühendisliklerinden medet umar hale gelmişlerdir.

Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz?

Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz.

Muhammed Mursi, mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar.

Bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır'ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız.

 İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da gerekeni yapması şarttır.

'Çaldılar siyasi bir ifade'

Sayın Binali Yıldırım'ın rakibi "Çaldılar diyorlar" diyor. Bu ifade hukuki bir ifadedir. Öyleyse hırsız kim diyorlar? Onlara şöyle yanıt vermek lazım: "Soruyu soran".

Hırsız gece seçim kuruluna baskın yaparak oyların yeniden sayımına engel olanlardır. İlla ismiyle mi söylmemek lazım. Zaten hırsız kendini biliyor. 

AK Parti'ye verilen oylar sandık başında iç edilmiştir. 

Hukuka aykırı oluşturulan seçim kurullarındaki oyların toplamı 214 bin. Akla ve hukuka uygun olan seçimin yenilenmesidir. 

Pazar günü sandık başına gidiyor olmamızın sebebi bu kadar basittir. 

CHP adayına destek ya Kandil'den geliyor ya da Kandil'in güdümündeki partinin eski başkanı cezaevindeki Selo'dan geliyor, ya da yurtdışından geliyor. 

Şu hale bakın, terör örgütüyle hareket edenlere CHP'yi İYİ Parti'yi destekleyen kardeşlerim oy verecek mi?

Hani İstanbul'a belediye başkanı seçiyorduk? Terör örgütleri, yurtdışındaki mahfiller İstanbul'a kimin belediye başkanı seçilmesiyle niye ilgili olur? Demek ki iş başka.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ortak yayın öncesi adaylarla görüşme polemiği

Moderatörle CHP'nin adayı bir araya geliyor. Orada soruları konuşuyorlar. Hangi soruları soracak, nasıl cevaplar verecek? Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne densizliktir, bu ne ahlaksızlıktır. Moderatörlük yapacaksın, bir televizyon programına çıkacaksınız ve bu televizyon programından önce soruları kalkıyorsun CHP'nin adayına veriyorsun.

Daha aday sıfatı taşırken, bunca alengirli işe bulaşan, bunca yalan söyleyen, bırakınız bizi tüm İstanbul'u, tüm milleti kandırmaya çalışan, önüne gelene söven, hakaret eden CHP adayı, acaba yarın o koltuğa oturduğunda neler yapar? Allah İstanbul'u böyle bir felaketten korusun.

CHP adayı görüşmeyi 2-3 dakika olarak ifade etti ama aynı odada 45 dakika kaldıkları görüntülerle ispatlandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU