Will Smith: Babamın iştirak nafakası borçlarını ödedim

Smith daha önce babasını annesini istismar etmekle suçlamıştı

Will Smith, pandemide aldığı kiloları vermek için dünyanın en yüksek gökdeleni olan Dubai'deki Burc Halife'ye tırmanmıştı (Reuters)

Will Smith, yetişmesine katkı sağlaması amaçlanan parayı karşılamak için babasının iştirak nafakasını kendisinin ödediğini açıkladı.

Kurtuluş Günü (Independence Day) filminin oyuncusu, Will isimli yeni anı kitabında ebeveynlerinin ayrılmasını ve nihayetinde boşanmasını ayrıntılarıyla anlattı. Boşanma tamamlandığında, Smith'in babasına geçmiş tarihli iştirak nafakaları için 140 bin dolarlık (yaklaşık 1 milyon 375 bin TL) borç çıkarılmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boşanma kesinleştiğinde zaten yetişkin, başarılı bir aktör ve rapçi olan Smith, babasının karşılayamayacağı bu tutarı neden kendisinin ödediğini şöyle açıkladı:

Babacığın 140 bin doları yoktu ve annem-annem de hiç taviz vermek istemiyordu. Benim de babamın hapse girmesine izin verecek halim yoktu.

Smith, kendisinin ve babasının, annesine olan borcun ödenmesi için "el altından, Ponzi tarzı gizli bir anlaşma" yaptığını söyledi.

Çılgın İkili (The Bad Boys) filminin yıldızı, sonrasında "Pensilvanya tarihinde kendi iştirak nafakasını ödeyen ilk kişi" olduğu şakasını da yaptı.

Smith ayrıca annesinin daha sonra anlaşmalarını öğrendiğini ve "çok sinirlenerek" oğluna parayı geri ödediğini söyledi.
 

will-smith-afp
53 yaşındaki Smith, 1980'lerde The Fresh Prince adıyla rap müzik dünyasında da başarı yakalamıştı (AFP)


Anı kitabının başka bir kısmındaysa Smith, babasının yıllarca süren istismarı sonrasında annesinin aile evini terk etmesinin ardından ilk kez intihar etmeyi düşündüğünü de itiraf etmişti. 

Ayrıca istismar nedeniyle babasını öldürme fantezileri kurduğunu ve istismarı engelleyemediği için kendini "ödlek" olarak gördüğünü de belirtmişti.

Will, Penguin RandomHouse tarafından yayımlandı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU