AK Parti'li kadın milletvekillerinden İYİ Parti lideri Akşener'e çağrı

AK Parti’li vekiller, Akşener’in Türkkan'ı disipline sevk etmesi ve ihraç sürecinin başlatılması için çağrı yaptı

Fotoğraf: AA

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Bingöl'de bir şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı disipline sevk etmesi ve ihraç sürecinin başlatılması için çağrıda bulundu.

Katırcıoğlu, Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesine ilişkin AK Parti'li kadın milletvekilleriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Ortak açıklamayı okuyan Katırcıoğlu, bunun, Türkkan'ın ilk vukuatı olmadığını, Kocaeli'de kaçak çiftliğinde bulunan 29 binanın yıkımı sırasında habercilik görevini yerine getiren bir gazeteciyi darbettirdiğini, Ziraat Bankasından çektiği 36 milyon dolarlık krediyi ödemediğini, Meclis Genel Kurulunu izlemeye gelen bir şehit babasını, kıyafeti nedeniyle "Burada ne işi var?" diyerek adeta kovan bir tweet attığını anlattı.

"Milletimiz, milletin vekilinden insanca tutum görememiştir"

Bu davranışın ne insanlığa ne milletvekilliğine ne de milliyetçilik ilkesine sığdığını ifade eden Katırcıoğlu, "Milliyetçiyiz diyen bu zat, şehitlik makamının ne anlama geldiğinden bihaberdir" dedi.

Türkkan'ın yalnızca şehitlere değil aynı zamanda kadınlara da hakaret ettiğini söyleyen Katırcıoğlu, "Hem sözel şiddette bulunmuş hem de daha kötüsü sözel cinsel şiddette bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, Türkkan'ın bir özür videosu paylaştığını ancak şehitlerden, kadınlardan değil sadece Akşener'den özür dilediğini kaydederek, "Milletimiz ne yazık ki milletin vekilinden, erdemli, yiğit veya mertçe, insanca bir tutum görememiştir" diye konuştu.

Akşener'in düne kadar sesi soluğu çıkmadığını dile getiren Katırcıoğlu, kendi tabanından yükselen vicdani ve milli toplumsal baskı sonucunda Türkkan'ı grup başkanvekilliğinden almakla yetindiğini, disiplin süreci başlatmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e sorular

Katırcıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e şu soruları yöneltti:

HDP il binasının önünde 700 küsur gündür evlat nöbeti tutan annelere bir anne, bir kadın genel başkan ve bir milliyetçi vekil olarak hala neden gitmediniz? İttifak zincirinin son halkası olarak gizli ortağınız HDP'den mi çekiniyorsunuz? İttifak zincirinden kopmak ya da oturduğunuz o koltukların diyetini ödemekten mi korkuyorsunuz? Bu milletin milliyetçi ablası, bacısı iseniz eğer şehitlerimize ve bacısına yapılan bu aşağılık tutuma, sizin alışık olduğumuz tepki modelinizle neden icabet etmediniz? Bu zatı bu kadar korumanızın ve kollamanızın altındaki sebepler nedir? Yoksa Demirtaş'ın kahvaltı teklifini kabul etme gafletinde bulunarak deşifre olduğunuz HDP ortaklığının üstünü mü örtmek istiyorsunuz?

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU