Galatasaray, Ali Koç'a cevap verdi: Hukuki bilgi ve temelden yoksun, art niyetli açıklamalar

Ali Koç'un Fatih Terim'in TFF'den aldığı tazminatla ilgili açıklamalarına Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden yayınlanan bir açıklamayla yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un teknik direktör Fatih Terim'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ndan aldığı tazminata ilişkin yaptığı açıklamalara, resmi internet sitesinden, "Hukuki temelden yoksun açıklamalar hakkın" başlığıyla yayınlanan bildiriyle tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ile TFF arasındaki ihtilaf, mahkemelerce incelenmiş ve netice olarak teknik direktörümüz haklı bulunarak tazminat alacağına hükmedilmiştir. Bu aşamada söz konusu hukuki ihtilafı tartışmak abesle iştigal olup yargı organlarınca karara bağlanmış kesin yargı kararlarına saygısızlıktır" ifadelerine yer verildi.

Fatih Terim'in alacağı tazminatın mahkeme kararı ile hüküm altına alındığının belirtildiği açıklama şöyle:

Sözleşmeden kaynaklanan cezai şart alacağıdır. Bakiye süre ücret alacağı değildir. Bu sebeple de Sayın Fatih Terim ile Kulübümüz arasında akdedilen sözleşme bedelinin, hükmedilecek tazminat tutarına bir etkisi söz konusu değildir. Kaldı ki Mahkemece TBK m. 182/son fıkra uyarınca ceza tutarından tenkisat yapılmak suretiyle hüküm kurulmuştur.

Fatih Terim'in TFF'den alacağı tazminatın tamamının Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağışlandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

Söz konusu açıklamalar, hukuki bilgi ve temelden yoksun olup, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik art niyetli açıklamalardır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU