Komünist bakanın Nusret'in elinden "altın biftek" yemeden önce Karl Marx'ın mezarını ziyaret ettiği ortaya çıktı

"Halk pandemi sebebiyle büyük zorluklarla karşı karşıya. Ancak yetkililer dünyaca ünlü kişiler gibi eğleniyor"

Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nde Kamu Güvenliği Bakanı To Lam, Karl Marx'ın Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki mezarını 2 Kasım'da ziyaret etti.

Lam bir sonraki gün Nusret Gökçe'nin restoranına giderek altın kaplamalı et yedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamu Güvenliği Bakanlığı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 26'ncı Taraflar Toplantısı'na (COP26) katılmak üzere İskoçya'ya giden ve daha sonra Londra'ya geçen Lam'ın, Marx'ın mezarına çiçek bıraktığını bildirdi.

Öte yandan Nusret'in resmi TikTok hesabından paylaşılan videoda ünlü aşçının klasik şovunu yaptığı görülüyor. Lam daha sonra Nusret'in elinden biftek yiyor.

Bakan ve beraberindekilerin ne kadar hesap ödediği bilinmiyor. Pahalılığıyla bilinen restoranda altın kaplamalı etlerin fiyatı 850 ile 1500 sterlin arasında (yaklaşık 11 bin ile 20 bin TL arasında) değişiyor.

Video paylaşıldıktan kısa bir süre sonra kaldırılsa da sosyal medyada yayıldı. Maaşı ayda yaklaşık 16,5 milyon Vietnam dongu (yaklaşık 7 bin TL) olan Lam, yoksullukla boğuşan ülkede tepki çekti.

Pham Viet Duc adlı sosyal medya kullanıcısı, "Halk pandemi sebebiyle büyük zorluklarla karşı karşıya. Ancak yetkililer dünyaca ünlü kişiler gibi eğleniyor" diye yazdı.  ABD yönetiminin desteklediği Özgür Asya Radyosu'na (Radio Free Asia) konuşan bir kişi de "Vergilerim lüks için kullanılmış" dedi.

 

Independent Türkçe, The Vice, ABC News, BBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU