Bahçeli: Kılıçdaroğlu, ne hallere düştün?

"Seni ele geçiren kimdir? Türkiye'nin bir meselesini yabancı büyükelçilere hangi hakla şikayet edip yardım dileniyorsun?"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi ve “Ne hallere düştün?” diye sordu.

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’yi sert ifadelerle hedef aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türkiye'nin istikrarsızlık dönemleri, kriz yılları, siyasi bunalımları, ekonomik kıtlıkları, kardeş kavgaları, fren tutmayan kutuplaşma fırtınaları CHP'nin tarihi ile özdeştir. Bir nevi CHP'nin tarihidir. CHP ile yüzleşmek demek, Türkiye'nin huzursuzluk devirlerine ayna tutmak demektir” görüşünü savunan Bahçeli, şunları söyledi:

İşgal de bir, boykot da bir yaklaşımı, toplumsal huzurumuzun tıkacı olmuştur. Nerede bir anarşist vaka görülmüşse orada CHP çıkmıştır. Bu partinin kalemşörlüğünü yapan zihniyetler, milli dokuda dipsiz kuyular açmak için çırpınmışlar, görevleri bitince de soluğu yabancı ülkelerde aldıkları ortaya çıkmıştır. Kılıçdaroğlu bir sonuçtur, sebepler ise CHP'nin son 50 yıllık tarihinde yatmaktadır. Öyle bir aşamaya gelinmiştir ki Kılıçdaroğlu'nun istikameti hepten şaşmış, bütün yolları Kandil'e açılmıştır. HDP'nin kuklasına dönen, PKK'nın eline avucuna düşen CHP'nin hali utanç vesikasıdır. Türkiye'nin haklı mücadelesine sırt çeviren iş birlikçilik markaları, CHP ile, yanında bulunan diğer operasyon partilerinden başkası değildir. Mehmetlerimize kurşun sıkan, polislerimize pusu kıran, teröristlerle mücadeleye karşı çıkan, 'hayır' diyen CHP'dir, bu güvenlik sorunu parti, tercihini şeytandan yana kullanmıştır. 

"Edepsizlik"

"Sayın Kılıçdaroğlu ne hallere düştün. Seni ele geçiren kimdir? Türkiye'nin bir meselesini yabancı büyükelçilere hangi hakla şikayet edip yardım dileniyorsun? Hiç mi utanmadın?" diye soran Bahçeli, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın bir vatandaşa küfretmesine de şöyle değindi:

Bizi biz yapan ne varsa hedef alınmaktadır. Aziz milletimiz, şehitlerimiz, üzerimizdeki haklarını helal etsinler. Açık açık söylüyorum bir şehidimizin bacısına küfür etmek soysuzluktur, şerefsizliktir, düşman dilidir. Bu edepsizlik, kansızlık, içinde insan sevgisi hissi olan hepimizin yüreğini dağlamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili yayılmak istenen ahlaksız tezviratların, bunu fırsat bilip Borsa İstanbul’da oyunlar oynayan, döviz piyasası üzerinde baskı oluşturan iç ve dış husumet cephesinin varlığının "gözlerinden kaçmayan alçaklıklar" olduğunu söyleyen Bahçeli, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırıların cesametinin yaygınlaştığını dile getirdi.

CHP yönetiminin terörle mücadeleye "hayır" diyerek tarihinin en büyük kırılmalarından birini yaşadığını söyleyen Bahçeli, "HDP’nin kafesine giren CHP resmen patlamış, etrafı pis kokular sarmıştır. CHP yönetimi PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye 'evet'; Türkiye’ye 'hayır' demiştir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU