Teksas'da sekiz kişinin öldüğü festivaldeki olaylarda 'uyuşturucu iğne' şüphesi araştırılıyor

Kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılan birçok kişinin aşırı dozda uyuşturucu alanlara verilen ilaçlarla hayata döndürüldüğü kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

ABD'de cuma gecesi bir müzik festivalinde gerçekleşen izdiham nedeniyle en az sekiz kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili polis soruşturması sürüyor.

Yetkililer, ilk aşamada Teksas eyaletindeki Houston kentinde düzenlenen Astroworld Festivalindeki izdihamın, kalabalığın sahnenin önüne doğru ilerlemeye çalışmasından kaynaklandığını duyurdu.
Kalp krizi geçiren 11 kişi hastaneye kaldırılırken sekizi kurtarılamadı.

50 bin kişinin katıldığı festivalde yaklaşık 300 izleyici de yaralandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Teksas polisi, ölümlerin ardından cezai soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenlik görevlisinin boynunda iğne izni saptandı

Ölenlerin yaşlarının 14 ile 27 arasında değiştiği; bugün içinde kimliklerinin belirlenmesinin beklendiği açıklandı.

Polisin üzerinde durduğu ve yeni ortaya çıkan bir ihbara göre; konsere katılan bir kişi bazı kişilere bir çeşit uyuşturucu enjekte etti.

Polis soruşturmasına bu sebeple cinayet büro ve uyuşturucuyla mücadele ekipleri de katılacak. Polis, olay anına ilişkin videoları izleyerek izdihama neden olan ve katılımcıların kaçmasına engel olan gerekçeleri ortaya çıkarmaya çalışacak.
Konsere katılan ve izdihamın ardından kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılan, bir güvenlik yetkilisi de dahil birçok kişi, hastanede aşırı dozda uyuşturucu alanlara verilen ilaçlarla hayata döndürüldü. Güvenlik görevlisinin boynunda iğne izni saptandı.

Houston Polis Komiseri Troy Finner, "Bir güvenlik görevlisinin raporu elimizde. Ortalığı yatıştırmak için bir vatandaşa doğru uzanırken birden boynuna bir şeyin battığını hissettiğini söylüyor. Hastaneye götürüldüğünde bilinci kapalıydı. Hayata döndürüldüğünde doktorları, boynundaki izin tıpkı birine iğne vurulduğunda oluşan izin aynısı olduğunu söyledi" açıklaması yaptı.

 

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU