Barış İnce "FETÖ hesabını yönetti" iddiaları sonrasında Türkiye'ye döndü adliyeye gitti: Yanlışlık anlaşıldı, problem yok

"FETÖ bağlantılı hesabı yönettiği" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Barış İnce, Türkiye'ye döndü ve ifade verdi. İnce sonucu sosyal medya hesabından duyurdu

Barış İnce, adliye önünde çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı

Twitter'da 'kacsaatoldunet' adlı hesabı yönettiği belirtilen ve 'FETÖ propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınan E.B, ilk ifadesinde söz konusu hesabı Birgün gazetesi eski yöneticisi ve yazarı Barış İnce’ye devrettiğini öne sürmüş  İnce hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturma haberini yurtdışında öğrenen Barış İnce, 9 Temmuz olan dönüş tarihini değiştirerek dün Türkiye'ye geldi. Bugün adliyeye giden Barış İnce, sonucu sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Ne olmuştu?

Anadolu Ajansı, 'FETÖ propagandası yapan Twitter hesaplarının sahip veya sahiplerine yönelik soruşturma' kapsamında, 'kacsaatoldunet' adlı Twitter hesabını kullandığı belirlenen ve gözaltına alınan E.B'nin ifadesinde @kacsaatoldunet isimli hesabı 2013 yılında açtığını, bu hesabın hangi mail adresine tanımlı olduğunu hatırlamadığını belirttiğini yazmış, E.B.'nin ''2017 yılı mayıs ayına kadar kullandım. Bu tarihe kadar tüm paylaşımlar tarafımdan yapıldı. Hesap şifresi sadece bende bulunurdu. Sadece cep telefonumdan bu hesaba giriş yapardım. 2017 yılı mayıs ayında Barış İnce isimli şahsa bu hesabı devrettim. Barış İnce isimli şahsı Birgün isimli gazeteden tanırım. İleriki aşamalarda beni gazeteye davet etti. Kendisinin orada gazete idari işler müdürü olarak çalıştığını biliyorum'' dediği bilgisini servis etmişti.

Bu iddia üzerine Barış İnce'nin Mart 2019'da Türkiye'den ayrıldığı ve Almanya'da kaldığı haberleri yansımıştı. Barış İnce iddialara sosyal medya hesabından yanıt vermiş, söz konusu hesabın yöneticisi olmadığını ve en kısa zamanda Türkiye'ye dönerek "iddia sahipleriyle hesaplaşacağını" yazmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU