Irak Başbakanı Kazımi'nin konutuna hava saldırısı düzenlendi

Kazımi, saldırıdan yara almadan kurtuldu

Fotoğraf: AA

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğradığı, Kazımi'nin olaydan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

Irak hükûmetine bağlı Güvenlik Meyda Ağı’ndan yapılan açıklamada, Kazımi’nin Bağdat Yeşil Bölge’deki evinin silahlı drone ile saldırıya uğradığı kaydedilerek Başbakan'ın yara almadan saldırıdan kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Açıklamada, bölgedeki güvenlik güçlerinin önlem almayı sürdürdüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Başbakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve serin kanlı kalmaya davet ediyorum" dedi.

ABD'ye suçlama

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Kazımi’nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğramasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Saldırıyla ilgili isim vermeden ABD'yi suçlayan Şemhani, "Irak Başbakanı'na yönelik suikast girişimi yeni bir fitnedir. Bu olayın izleri yabancı düşünce odalarında aranmalıdır. Bu ülkeyi işgal etmiş ve yıllardır terörist grupları ortaya çıkartıp desteklemişlerdir. Bunların Irak halkına armağanları istikrarsızlık, güvensizlik ve ihtilaftan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye’den kınama

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kazımi'nin konutuna yapılan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Irak'ı istikrarsızlaştırmaya çalışan terör örgütlerine karşı kardeş Irak halkının yanındayız" ifadesini kullandı.

IKB’den kınama

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani, olaya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Barzani, "Onun yanındayız ve ülke için demokrasi, hukukun üstünlüğünü ve istikrarı pekiştirme çabalarına desteğimizi yeniden teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU