Glasgow ve Amsterdam'da onbinlerce kişi "iklim değişikliği" için yürüyüş düzenledi

Glasgow ve Amsterdam'daki eylemciler yürüyüş sırasında, "İkinci bir gezegen yok", "Dünya'yı temiz tut yoksa tohumlar yetişmez", "Parayı bırak çevreye bak" yazılı pankartlar taşıdı

Hollanda'nın farklı kentlerinden yaklaşık 40 bin kişi, iklim değişikliği için belirlenen politikaları protesto etmek için başkent Amsterdam'da toplandı / Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’nın (COP26) devam ettiği Glasgow'da çevreciler gösteri düzenledi.

Kelvingrove Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 bin kişi, şehir merkezindeki George Meydanı'na yürüdü.

Ellerinde “İklim değişikliği öldürür”, “İklim değişikliği için harekete geçin” ve “COP26 çöktü” yazılı pankartlar taşıyan çevreciler, tüm devletlere iklim değişikliğinin önlenmesine yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Glasgow'da devam eden Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı 31 Ekim'de başlamıştı. İlk haftası sona eren zirve 12 Kasım'da tamamlanacak.

Hollanda'daki yürüyüşe 40 bin kişi katıldı

Hollanda'nın farklı kentlerinden yaklaşık 40 bin kişi, iklim değişikliği için belirlenen politikaları protesto etmek için başkent Amsterdam'da toplandı.

"İklim Yürüyüşü 2021" kapsamında ülkenin farklı kentlerinden gelen her yaştan yaklaşık 40 bin kişi kentin Dam Meydanı'nda bir araya geldikten sonra Westerpark'a yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göstericiler, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nda (COP26) çevre için daha etkili kararlar alınması çağrısında bulundu.

Hollanda hükümetinin iklim politikalarını eleştiren göstericiler, "İkinci bir gezegen yok", "Dünya'yı temiz tut yoksa tohumlar yetişmez", "Parayı bırak çevreye bak", "Politik iklimi değiştirin", "Gelecek nesillerimizi koru", "Küresel uyarı, harekete geç" ve "İklimi geç kalmadan kurtar" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Üzerine "İklim adaleti için mücadele" yazan pankart taşıyan göstericiler yürüyüş boyunca, "Ne istiyoruz? İklim adaleti. Ne zaman istiyoruz? Şimdi" şeklinde sloganlar attı.

Göstericiler taşıdıkları pankartlarda küresel sıcaklığın kısa sürede 1,5 dereceden fazla artacağına işaret edilerek siyasetçilerden acil önlem istedi.

Göstericilere eşlik eden polis, yürüyüş güzergahındaki bazı yolları trafiğe kapattı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU