Irak’ta yabancı petrol şirketlerinin bulunduğu alana füze atıldı: 3 yaralı

Saldırının olduğu bölgede İtalya ve Hollanda merkezli petrol firmaları bulunuyor

ABD merkezli Exxon Mobil firmasının Irak'ın güneyinde bulunan petrol arama sahası / Fotoğraf: Reuters

Irak’ın Basra kentinde Exxon Mobil’in de bulunduğu bazı yabancı şirketlerin petrol arama faaliyetlerini yürüttüğü bölgeye yönelik saldırıda 3 işçinin yaralandığı belirtildi.

Irak Başbakanlığı'na bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Basra'nın El-Bercisiye bölgesinde bulunan bir petrol sondaj şirketine katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Füze saldırısının gerçekleştiği alanda Hollanda ve İtalya merkezli petrol arama firmaları bulunuyor.

Exxon Mobil firması, Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde uzun süredir petrol arama-tarama faaliyetlerini yürütüyor.

Irak Petrol Bakanlığı ile 2010 yılında anlaşma yapan firma, Irak’ın güneyindeki çalışmalarını Güney Petrol Şirketi ile ortaklaşa devam ettiriyor.

İki gün önce de başkent Bağdat'ta ABD askerlerinin bulunduğu El-Taci Askeri Kampı'na katyuşa füzesiyle saldırı düzenlenmişti.

Irak'ın başta Bağdat olmak üzere bazı kentleri bir süredir havan topu ve katyuşa füzeleriyle düzenlenen saldırılara sahne oluyor.

Salahaddin vilayetinde bulunan Irak'ın en büyük askeri hava üssü Beled Hava Üssü'ne 15 Haziran'da üç havan topuyla saldırı gerçekleştirilirken, geçen cuma akşamı da Bağdat'ın merkezinde yer alan ABD Büyükelçiliği yakınındaki bir eve katyuşa füzesi atılmıştı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınlarına 20 Mayıs'ta da yine kaytuşa füzesiyle bir saldırı gerçekleştirilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU