BTS hayranlarından plak şirketine NFT boykotu

Güney Koreli grubun hayranları sosyal medyada BTS'in plak şirketini boykot kampanyası başlattı

BTS, Grammy Ödülleri'nde aday gösterilen ilk K-pop grubu olma unvanını taşıyor (AP)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in hayranları, grubun plak şirketi HYBE'ı NFT planları nedeniyle sosyal medyada boykot etmekle tehdit etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Kore merkezli şirket 4 Kasım'da BTS ve TXT gibi gruplar üzerinden NFT odaklı yeni bir girişim başlatmak üzere finansal teknoloji şirketi Dunamu'yla ortaklık kurma hedefini duyurdu. HYBE'ın CEO'su Bang Si-hyuk örnek olarak K-pop idollerinin görsellerini içeren koleksiyon içeriklerinin üretilebileceğini belirtti. 

NME'nin haberine göre Bang basına yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

Bu fotoğraf kartlarının benzersizliğini dijital olarak doğrulamak ve onları kalıcı kılmak gibi hayran deneyimini daha çeşitli ve güvenli bir şekilde genişletmeye olanak tanıması için Dunamu'yla birlikte çalışıyoruz. Fakat aynı zamanda bunları Weverse gibi küresel hayran topluluğu platformlarında toplanabilecek, takas edilebilecek ve sergilenebilecek şekilde oluşturuyoruz.

Bununla birlikte ARMY olarak bilinen BTS hayranlarıysa HYBE'ı söz konusu girişim nedeniyle eleştiriyor. Pek çok hayran dijital varlıkların çevre üzerindeki muhtemel etkileri nedeniyle şirketin yanlış bir hamle yaptığını düşünüyor. 

Hayranlar NFT planının, BTS'in iklim değişikliğini "önemli bir sorun" olarak tanımladığı bu yılki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasıyla çeliştiğini ifade ediyor. 

ARMY'ler duydukları memnuniyetsizliği dile getirmek için sosyal medyada #BoycottHybeNFT (HYBE'ın NFT'sini boykot et) ve #ARMYsAgainstNFT (AMRY'ler NFT'ye karşı) gibi etiketler açtı. 

Öte yandan bazı hayranlar şirketten verdikleri ürün siparişlerini iptal etti. Ne HYBE ne de Dunamu tartışmaya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Güney Kore haber ajansı Yonhap News Agency'nin bildirdiğine göre BTS'in hayranları ekimde Han Nehri Parkı'nda Kore Çevre Hareketi Federasyonu'yla birlikte çalışmış ve binlerce ağacın dikilmesinde görev almıştı. Ülkenin başkenti Seul'de bulunan "V Ormanı No.1" grubun üyelerinden V'ye adanmıştı. 

Hayranlar 2019 ve 2020'de Han Nehri Parkı'nda BTS'in lideri RM adına da ağaçlandırma çalışması yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, NME, Yonhap News Agency

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU