Riyad Sezonu için Körfez ülkelerine uçuş sayısı artırıldı

Riyad Sezonu 500 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla başladı

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Riyad yönetimi 2030 yılına kadar yurtdışından 55 milyon, yurt içinden de 45 milyon ziyaretçiyi turizm faaliyetlerine çekmeyi hedefliyor.

Suudi Arabistan Havayolları Şirketi’ne bağlı, Riyad Sezonu’nun sponsoru olan Flyadeal, Kuveyt uçuşlarını başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Flyadeal Ticari İşler ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmed el- Brahim, Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde etkinliğe katılacak ziyaretçilerin ülkeleriyle ilgili çalışmaların koordinasyon içinde yürütüldüğünü söyledi. Etkinliğe Kuveyt’ten katılacak ziyaretçi sayısının oldukça çok olduğunu belirten Brahim, Dubai’den Suudi Arabistan’a iki ek seferin yapılacağını, ülkedeki tüm şehirlerin yanı sıra Ortadoğu ve Körfez coğrafyasına da hizmet verileceğini kaydetti.

Brahim, Flyadeal’in Suudi Arabistan-Kuveyt seferlerinin fiyatlarının başta Riyad Sezonu’na katılmak isteyenler ol ak üzere herkes cazip olacağını belirtti.

Riyad Sezonu, bu yıl 500 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla başladı. Milyonlarca kişi çeşitli televizyon kanalları, internet siteleri ve cep telefonu uygulamaları ile etkinlikler kapsamında yapılan canlı yayınları takip etti.

Bu yılın sloganı 'Hayal et'

Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al eş-Şeyh düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilk kez hayata geçirilen Riyad Sezonu’nda sloganın ‘Hayal Et’ olduğunu söyledi. İkincisinin sloganın da ‘Daha Fazlasını Hayal Et’ olduğu bilgisini verdi. Şeyh herkesi etkinliğe katılmaya çağırdı.

Riyad Sezonu’nun ilk günü ziyaretçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Uluslararası üne sahip isimlerin de katıldığı etkinliklerde sanatılar birbirinden renkli kostümlerle geçit töreni düzenlendi.

Şeyh, bu yıl Riyad Sezonu için yapılan harcamanın bir milyar riyale ulaştığını belirterek gelirin 10 gün içinde 550 milyon riyali bulduğunu söyledi.

Riyad Sezonu kapsamında birçok şiir gecesi ve elektronik oyun sergisi düzenlendi. Dünyanın önde gelen bir optik illüzyon gösteri ekibi Suudi Arabistan’da ilk kez performans gerçekleştirdi.  Etkinlikteki 9 tiyatroda her gün 3 ila 4 arasında tiyatro oyunu sergilenirken bilet fiyatları ise herkesin etkinlikten yararlanabilmesi amacıyla düşük tutuldu.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU