Michel Platini serbest bırakıldı

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulandı

Michel Platini, Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında dün gözaltına alınmıştı / Fotoğraf: AFP

2022 FIFA Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi ile ilgili usulsüzlük iddiaları sonucu hakkında soruşturma başlatılarak gözaltına alınan eski UEFA Başkanı Michel Platini serbest bırakıldı. 

2007-2016 yılları arasında UEFA başkanlığı görevini yürütmüş olan Platini, polis merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Bunları yaşamak acı verici. Yine de yetkililer görevlerini yapıyor ve ben de tüm sorularına cevap vermeye çalıştım. Kendimi artık bu konulara yabancı gibi hissediyorum. Eski bir mevzu. Daha önce tüm şeffaflığıyla gazetelere açıklama yapmıştım. Uzun sürdü ama soru sayısı göz önüne alındığında bundan farklı olamazdı. Bana EURO 2016, 2018 Rusya Dünya Kupası ve 2022 Katar Dünya Kupası, Paris Saint-Germain ve FIFA hakkında sorular sordular.

Katar'ın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası için Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD de aday olmuştu. Turnuva ise Katar’a verilmişti. 

Platini, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'den 2 milyon İsviçre frangı alarak FIFA etik kurallarını ihlal ettiği gerekçesi̇yle 2015'te futboldan 4 yıllığına men edilmişti. Fransız futbol adamının cezası, ekim ayında sona erecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU